corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » new speakers not working!?!


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author new speakers not working!?!
brummiesxi
Member

Registered: 1st Jul 02
User status: Offline
26th May 03 at 19:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just replaced the standard speakers and tweeters with some nice new jbl gto6506ce components, the broblem is when they are at about half volume they start to splutter and cut out! i have checked the wiring and this is all sweet.
the hu is a 40w per channel jvc, the speaker wire is wired in to the cross over and the tweeters and woofer are wired in as normal and i cant see the problem!! neeeeeeeeeeed heeeeeeeeeeeeeeellllllp!!
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
26th May 03 at 19:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it could be the protection feature on the crossovers which some of them have, or its the protection feature on ur headunit kicking in. Components shouldnt be run off a h/u
brummiesxi
Member

Registered: 1st Jul 02
User status: Offline
26th May 03 at 19:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i didnt have that problem with my old speakers tho! the jbl's are 210 watts so i thought they would handle some volume!
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
26th May 03 at 19:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yes but ur headunit has still gotta give it that power to give it that volume!!! Your old speakers arent components! They are about 5 or 10 watts standard!
brummiesxi
Member

Registered: 1st Jul 02
User status: Offline
26th May 03 at 19:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what do u recon then?? invest in an amp?
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
26th May 03 at 19:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

definatly.
brummiesxi
Member

Registered: 1st Jul 02
User status: Offline
26th May 03 at 19:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how would this solve the problem tho? wouldnt it cut out more if it was reciving more power?
TOMAS
Member

Registered: 7th Aug 02
Location: Nottinghamshire
User status: Offline
26th May 03 at 20:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Austin, i thought all corsa's come with components up-front as standard?
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
26th May 03 at 21:23   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

brummie, it seems like ur pushing your JVC amp too hard to power them and its cutting out, or the JBL crossovers have a protection feature on them to stop underpowering damaging the speakers.

TOMAS, no not all corsa's come with components up front, they have the spaces in the handles for them inside, but only the high end or sport models will have them there. The corsa's ive done up front speaker replacements for, none of them have had tweeters.
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
26th May 03 at 22:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine is a 1993 ls model and mine had component front speakers.
turbotez
Member

Registered: 9th Feb 03
User status: Offline
30th May 03 at 12:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

did u buy a autoleads adaptor to fit them? the wiring plug they give u is shit i had this prob wit my c either cut the plugs off or wrap loads of insulation tape round it!

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Front speakers not working :( mav Help Zone, Modification and ICE Advice 7 1337
3rd Apr 03 at 21:43
by mav
 
speakers not working????? corsa_chris Help Zone, Modification and ICE Advice 6 1049
24th May 03 at 23:07
by Kris TD
 
CORSA C SPEAKERS NOT WORKING? ROBSTA Help Zone, Modification and ICE Advice 5 2939
18th Sep 03 at 16:47
by CorSRi_BT
 
5.1 Speaker help kerzo General Chat 1 697
11th Jan 04 at 17:22
by Korsa-Kid
 
6x9's or not? Red_SXi Help Zone, Modification and ICE Advice 10 899
26th Mar 04 at 16:17
by DC
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » new speakers not working!?! 27 database queries in 0.0176339 seconds