corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » ECU wiring


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author ECU wiring
Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

for C20XE conversion, what do i have to do?

Cheers for any help
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the ecu and loom plug back together obviously. then there's a loose bit on the loom with a couple of plugs on the bottom.
also in the corsa body loom in the footwell, there's another couple of plugs.

match up the wires from the two plugs colour for colour.


the red goes off to another part of the loom somewhere up past the battery. you'll need to extend this.
ed
Member

Registered: 10th Sep 03
Location: Northampton Drives: Fiat 500/Porsche Boxster
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Cut the connector off of the Corsa bodywork loom and connecter off of the ECU loom and join the wires together - match the colours



[Edited on 03-11-2004 by 1800ed]
lee mitchell
Member

Registered: 26th Jan 01
Location: kent...drive's: eveyones conversion cars hard lol
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

is there an echo in here
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

too slow dude

god, my pictures are usefull sometimes.
ed
Member

Registered: 10th Sep 03
Location: Northampton Drives: Fiat 500/Porsche Boxster
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Damn, it's cos I had to manually find your garage and find the pic
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you want me to delete my fist post so it looks like you won?
ed
Member

Registered: 10th Sep 03
Location: Northampton Drives: Fiat 500/Porsche Boxster
User status: Offline
3rd Nov 04 at 18:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 19:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i luff joo guys
Joff
Member

Registered: 17th Oct 00
Location: Cambridgeshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 20:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by mistdotcom
for C20XE conversion, what do i have to do?

Cheers for any help


What, the conversion guide's not good enough?
Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 21:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

was written by ze germanz and i have left it at my mates house about 100 miles away
Joff
Member

Registered: 17th Oct 00
Location: Cambridgeshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 21:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I think its in Dutch actually

Was it just the wiring diagrams you wanted?
Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 21:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

@ wiring diagrams, they were like the ones in the back of the haynes manual, made no sense to me at all!

i need to get in touch with shinee as this loom looks played with already and just wanna check that its still kool to connect up, i think i can work it out now, makes a little bit more sense to me as to what plug does what. cheers guys + thanks again Joff for the manual
Joff
Member

Registered: 17th Oct 00
Location: Cambridgeshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:02   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

They ARE out the back of a Haynes manual

I thought you were a sparky or something?
corsaandy
Member

Registered: 29th Jan 03
Location: Northamptonshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:11   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by myke
the ecu and loom plug back together obviously. then there's a loose bit on the loom with a couple of plugs on the bottom.
also in the corsa body loom in the footwell, there's another couple of plugs.

match up the wires from the two plugs colour for colour.


the red goes off to another part of the loom somewhere up past the battery. you'll need to extend this.


is that the thick red one from the corsa loom as i havent connected this yet and i dont have any dash lights could this be why
ed
Member

Registered: 10th Sep 03
Location: Northampton Drives: Fiat 500/Porsche Boxster
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thick red = 12v + So that is why you don't have any lights. The rest of the gauges and telltales will work without that because they all share a common ground and the gauge and tell tale signal wires provide the 12v + before some smart arse says otherwise.
corsaandy
Member

Registered: 29th Jan 03
Location: Northamptonshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

lol cheers dude so where does it need connecting can it be connected to any 12v supply
lee mitchell
Member

Registered: 26th Jan 01
Location: kent...drive's: eveyones conversion cars hard lol
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the thick red wire there will not need connecting if u already have a thick red wire on the 2 litre loom that goes direct to the battery with an eye connector on. if the loom u used was a cavalier or calibra it will probably have that wire on
corsaandy
Member

Registered: 29th Jan 03
Location: Northamptonshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i used an astra loom and it only had one connecter on it with 4 wires and i had to cut into the wires going into the ecu for the blue and red fuel pump wire.
i do not have any lights behind my speedo and petrol gauge is this because i do not have that thick red wire connected

cheers andy
Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 22:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Joff
They ARE out the back of a Haynes manual

I thought you were a sparky or something?


nah not a sparky, just dabble in a bit of electrical wiring, i dont have a problem wiring up a house ring main, but show me a diagram and im like WTF, im a multi trader (dont have a trade to my name as yet)
Mistamist
Member

Registered: 16th Jul 03
Location: Gillingham, Kent
User status: Offline
3rd Nov 04 at 23:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

where does the fuel relay go?
lee mitchell
Member

Registered: 26th Jan 01
Location: kent...drive's: eveyones conversion cars hard lol
User status: Offline
3rd Nov 04 at 23:02   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

where di u find this plug on the loom?
quote:
Originally posted by corsaandy
i used an astra loom and it only had one connecter on it with 4 wires and i had to cut into the wires going into the ecu for the blue and red fuel pump wire.
i do not have any lights behind my speedo and petrol gauge is this because i do not have that thick red wire connected

cheers andy
corsaandy
Member

Registered: 29th Jan 03
Location: Northamptonshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 23:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it was on the end of the loom next to the ecu plug it was green, and had a white wire in it
lee mitchell
Member

Registered: 26th Jan 01
Location: kent...drive's: eveyones conversion cars hard lol
User status: Offline
3rd Nov 04 at 23:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it would of been the same as mkykes picture then so there should of been 3 or 4 plugs there. as for the red wire then u shouldnt need to connect it as the live will probably be going to the battery allready
corsaandy
Member

Registered: 29th Jan 03
Location: Northamptonshire
User status: Offline
3rd Nov 04 at 23:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well it wasnt the same as mykes picture i can assure u i only had the one plug(from the astra loom and 1 from the corsa loom) because i thought this was strange at the time

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Electric Windows S21NMP Help Zone, Modification and ICE Advice 19 2096
16th Apr 03 at 18:17
by jm960326
 
a serious one. 2 ltr coversion ppl who have done it look in here Adam-D General Chat 38 4106
25th May 05 at 17:55
by LingardGSI
 
Amp wiring question BigSte Help Zone, Modification and ICE Advice 10 1641
8th Sep 03 at 18:42
by BigSte
 
How To Amplify Front Speakers? Mav 3000 Help Zone, Modification and ICE Advice 16 2378
14th Jul 04 at 20:40
by AdiSRI
 
quick help ice gods langey Help Zone, Modification and ICE Advice 25 1873
11th Nov 05 at 11:33
by evna
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » ECU wiring 27 database queries in 0.0182202 seconds