corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » remote central locking fuse?


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author remote central locking fuse?
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 19:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what fuse rating is meant to go on the remote central locking unit part?

i had a blue one in mine (10a?) but it blew...what should i replace it with? dont wann blow the whole unit tho!
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 19:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ttt
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
27th May 03 at 20:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I think it should be 5Amp
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 20:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

but it blew at 5 amp...connected to the batt. ?!?
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 20:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

sorry..it was a 15 a fuse that blew! whoa...lol...erm.

is it a mistake connecting it to the battery direct? the CL control box is fine on it...thats fuse is intact.
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
27th May 03 at 20:57   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mate 15 amp should not be blowing, youve got a problem there buddy. Make sure nothing is shorting, and that all connections are insulated.

My Euroline kit is on a 5 amp fuse and it hasnt blown once, it was initially connected directly to the battery before i found a permanent live in the car, but it was like that for over a month.
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 21:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

hmmm...better check it all out
i tested it on a socket supply and worked fine
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
27th May 03 at 21:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just checked it and it all seems corect! could it be that the CL relay is connected to the batt. and the Remote CL control box is too... both have negatives and live wires, should i leave the RCL box's neg. lead off?
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
27th May 03 at 21:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Its the RCL box that is blowin? It prob wont work without the negative lead, but if its blowin its fuse the RCL box probably has a fault, youve connected the brown and white wires from the CL relay to it have u?
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
28th May 03 at 08:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yup to the brown and white wire connection on Cl to RCL. the Wh and Br leads are on the CL wiring loom, and then i spliced the RCL ones onto it.

the RCL fuse is the 1 blowing.
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
28th May 03 at 08:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

then it seems as though your RCL unit is faulty.
jm960326
Member

Registered: 24th Aug 02
Location: Rob Cheshire
User status: Offline
28th May 03 at 09:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

so as Austin says, if your central locking works fine without the RCL attached (try it), then its the RCL unit. Make sure your RCL unit has 12v supply, grounded, also mine had a switch on for HI or LOW thing and other section for earth swithed or live switched locking, could be this??
digitalbanana
Member

Registered: 24th Nov 02
User status: Offline
28th May 03 at 11:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

fixed it...

but one strange thing is the drivers motor works when i unlock, before the plunger just went down and the motor would not push it up...that was on normal CL, but now both work perfect.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
remote central locking? corsa_sport_white Help Zone, Modification and ICE Advice 5 2119
25th Feb 03 at 08:20
by Jojo81
 
alarm interface for microscan central locking? uprated Help Zone, Modification and ICE Advice 3 1140
15th Nov 03 at 08:46
by uprated
 
Remote Central Locking Conversion/Installation? Pickup Help Zone, Modification and ICE Advice 14 6118
25th Aug 19 at 20:57
by marcin
 
which rcl / alarm to get? purple_corsa_gls Help Zone, Modification and ICE Advice 2 524
14th Jun 04 at 12:02
by purple_corsa_gls
 
which rcl / alarm to get? purple_corsa_gls Help Zone, Modification and ICE Advice 3 608
15th Jun 04 at 20:53
by andypsgwide
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » remote central locking fuse? 27 database queries in 0.0108480 seconds