corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Domain re-direct...


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Domain re-direct...
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yo guys, got to start and finish an online shop tonight.

The domain has been on my hosting for the last ~18 months and i've had a redirect on it pointing to the clients sister business.

I've installed magento and theme of choice about 20 mins ago, just gone to see it now and it's still redirecting (which I forgot about), the admin url won't load either. The .htaccess has been replaced by one that was included in the template...

I'm guessing there's something in there, where I could add a re-direct exception, which stops it, or even further re-directs it? Need a quick fix as i'm pretty fucked if its not sorted for tomorrow.

Thank you
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:18   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Oh forgot to say - The redirect is no longer in my "Cpanel" list.... As no doubt that would be first answer.
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

So the domain's DNS points to your hosting? And you did have it redirecting (set up from your cPanel?) to another site (different host etc etc) but now you're wanting to remove the redirect and direct the domain to a site hosted on your host?

I'd try removing the domain completely from your cPanel and the site (obviously back it up), the domain should then point to cPanels default site, then re-add the domain ('Addon Domain'), making sure it gets added correctly (now you should get an index listing or 403), then set up the magento site accordingly.

[Edited on 23-07-2012 by Dom]
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Exactly that.

I'll try deleting it from cpanel and starting again now. Fingers crossed.
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I suspect it's a borked config somewhere.

But i'd be testing the domain at every stage - so with only the domains DNS pointing to your host/server, you should get the cPanel Default Site (something like THIS), once you get that then add the domain to your cPanel as either an 'Addon' or 'Parked' domain (you want 'Addon') then you'll either get a listed index or if indexing is off a 403. At this point you know the domain is correctly setup, so you just need to sort the site out.
Obviously if you're using WHM then you'll point the domain to your host and then create a new site (with package etc) account for that domain.

[Edited on 23-07-2012 by Dom]
Sam
Moderator
Premium Member


Registered: 24th Dec 99
Location: West Midlands
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

This probably won't help, but something similar happened to me once and in the end I had to clear the DNS cache (ipconfig /flushdns on Windows) and the browser cache. After that it worked.

But like I say, probably won't help...
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Still re-directing!
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Assuming you're doing Ctrl+F5 (ie - a full refresh of the page)?

Try Sam's suggestion of flushing the local DNS cache.
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Aye I did...

Just uploaded a index,html that said "hi" and it's worked...

Uploaded that .htaccess file from the theme and it redirects to the other domain
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Double check the .htaccess file on the server (ie - don't view the local, download the remote) isn't fudged. They aren't cached or anything so it sounds like a cPanel/Apache config issue. If you have control of the server then reboot cPanel otherwise fire a ticket off and get your host to look at it.

Edit - Guessing the domain is purely added as an 'Addon' which is pointing to a local directory (/public_html/fuckinghench.com etc)? And you haven't got it added as a parked domain with a redirect or anything?

[Edited on 23-07-2012 by Dom]
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 19:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I've ended up merging another .htaccess with it and its working okay now, will see how I get on now...

quote:
Originally posted by Dom
Edit - Guessing the domain is purely added as an 'Addon' which is pointing to a local directory (/public_html/fuckinghench.com etc)? And you haven't got it added as a parked domain with a redirect or anything?



Awesome example Dom! And correct.

[Edited on 23-07-2012 by Whittie]
Whittie
Member

Registered: 11th Aug 06
Location: North Wales Drives: BMW, Corsa & Fiat
User status: Offline
23rd Jul 12 at 20:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The following errors were found :

Installation cannot proceed because the following files already exist in the target folder :
.htaccess
Please delete these files or choose another folder.OR
Select the checkbox to overwrite all files and continue

Fail.

Installed it by overwriting (once backing up) and its re-directing again

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
domain name WATSON Geek Day 12 721
28th Aug 06 at 23:08
by WATSON
 
1 host many websites... someone? Paul_J Geek Day 19 738
8th Apr 08 at 19:15
by Dom
 
Domain forwarding.. Dan Geek Day 4 165
5th May 08 at 08:28
by Dan
 
Web Hosts AdZ9 Geek Day 5 986
7th May 08 at 22:25
by WATSON
 
Apache & DNS xa0s Geek Day 4 323
24th Aug 09 at 12:26
by ENB
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Domain re-direct... 28 database queries in 0.0174348 seconds