corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » VSS Fault code - No speed signal or low voltage


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author VSS Fault code - No speed signal or low voltage
Gregor
Member

Registered: 28th Nov 03
Location: Paisley, Renfrewshire
User status: Offline
13th Sep 06 at 20:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Can this cause the car to run poorly at all ?

My speedo cable is definetly working as I have seen the bit inside the connector moving whilst driving.

So could it be the clocks ?

These were fine 5 weeks ago in my old engine !
Corsa E-Tec
Member

Registered: 4th Feb 04
Location: Stevenage Drives: Leon Cupra
User status: Offline
13th Sep 06 at 21:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

sure the casing on it has not snapped, mine did this.
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Sep 06 at 23:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

speed sensor.....engine rpm.(not road speed)
either crank or cam sensor
Gregor
Member

Registered: 28th Nov 03
Location: Paisley, Renfrewshire
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The casing on what E-Tec ?
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by csweatherston
speed sensor.....engine rpm.(not road speed)
either crank or cam sensor


you are guessing again....... it has fcuk all to do with the cam or crank sensor
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it will cause it to cut out as the cars ecu tells the icv (idle control valve) when to open and close when you dip the clutch when you pull up at a junction etc (let the revs die basicly). the ecu uses a signal that is sent by the vss (vehicle speed senser) to determine vehicle speed vs engine speed to tell the icv how far and how long to open for. the vss generates its signal in the back of the clocks. its driven via the speedo cable. no vss= no signal to the icv= no air on idle= car cuts out
Gregor
Member

Registered: 28th Nov 03
Location: Paisley, Renfrewshire
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

So the vss is infact inside the clocks ?
RobHayes
Member

Registered: 6th Sep 03
Location: Lincolnshire
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

does your speedo work now?
Gregor
Member

Registered: 28th Nov 03
Location: Paisley, Renfrewshire
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Not at all
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
14th Sep 06 at 10:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

its got to be the cable / sender or clocks then. without the clocks working the vss wont give the ecu a speed signal
Gregor
Member

Registered: 28th Nov 03
Location: Paisley, Renfrewshire
User status: Offline
14th Sep 06 at 11:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

must be the clocks then because i can see the cable moving whilst driving the car

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
>>>>BEFORE POSTING IN THIS FORUM PLEASE READ THIS<<<< Adam Help Zone, Modification and ICE Advice 17 2105
29th Apr 03 at 20:08
by Ryder
 
Engine Troubles Corsa666 Help Zone, Modification and ICE Advice 23 1638
23rd Apr 03 at 23:10
by miles
 
I think my ECU is buggerydoodaaad russb Help Zone, Modification and ICE Advice 8 484
9th Apr 05 at 13:47
by Kerry
 
C16XE Running Problems Kiver1.416v Help Zone, Modification and ICE Advice 5 315
3rd Jan 06 at 09:39
by Kerry
 
Mantzel problem Corsa E-Tec Help Zone, Modification and ICE Advice 39 1615
25th Feb 06 at 19:06
by Corsa E-Tec
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » VSS Fault code - No speed signal or low voltage 27 database queries in 0.0122569 seconds