corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Astra GTE Turbo


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Astra GTE Turbo
DangerousDave16v
Member

Registered: 20th Feb 03
User status: Offline
27th Aug 03 at 21:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

has anyone done this conversion using the c20LET,im tryin to gather information for a mate,who is seriously considering the conversion.
is the transfer box the main problem? (his is a '90 16v red top)

any info appreciated
cheers


[Edited on 27-08-2003 by DangerousDave16v]
MattyB
Member

Registered: 13th Nov 01
Location: 118.5bhp :D
User status: Offline
27th Aug 03 at 21:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

www.migweb.co.uk

This is a corsa site mate.

Matt
miles
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: plymouth Drives: Astra Sport
User status: Offline
27th Aug 03 at 21:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Loads of people have, you need to convert the box to 2wd if you want to use the f28 6 speed, or just use a f20 5 speed from a non turbo (if the engine will stay standardish)
luca2020
Member

Registered: 26th May 02
Location: Maidstone, Kent
User status: Offline
27th Aug 03 at 22:10   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no such thing as a gte turbo mate

u get a calibra and a cav turbo (c20let)

has been done a few times, do a search, topic has been discussed million times
DangerousDave16v
Member

Registered: 20th Feb 03
User status: Offline
27th Aug 03 at 22:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote


I know theres no GTE Turbo,im just tryin to find out whether or not he can use his original gearbox with the turbo lump.
i'll do a search on it,but as matty said this is a corsa site,so doubt it will turn up any results
cheers
luca2020
Member

Registered: 26th May 02
Location: Maidstone, Kent
User status: Offline
27th Aug 03 at 22:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what gearbox has he got, F20? if he has he can use it, but it wont last too long
DangerousDave16v
Member

Registered: 20th Feb 03
User status: Offline
27th Aug 03 at 23:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

hes got the standard gte 16v box(dunno if thats f20 or not)
i understand you need a courtney/pvd kit to modify the 6 speed box?
i dont think 50 more brake will be that hard on a box,plus hes talkin bout puttin an lsd in too.
MattyB
Member

Registered: 13th Nov 01
Location: 118.5bhp :D
User status: Offline
27th Aug 03 at 23:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

as most people on migweb will tell u mate.....

Its a pretty straightforward conversion. Drop the LET in to the GTE engine bay, use either F20 or F28.

F28 requires converting to FWD, and costs , but prob cheaper in long run. (Better choice)

LET will eat thru F20, especially if tuned, altho these boxes are very easy and cheap to come by.

Yes u are correct in that PVD do a F28 FWD conversion kit.

Matt

PS: Dont mention "Transfer box" when u ask for help. This is a box used on Callys and cav 4x4s for AWD use. Not used and nothing to do with this discussion, just confuses ppl.
miles
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: plymouth Drives: Astra Sport
User status: Offline
28th Aug 03 at 06:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

It make only be an extra 50bhp, but its also an extra 60lb/ft of torque. Thats what does it in.
miles
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: plymouth Drives: Astra Sport
User status: Offline
28th Aug 03 at 06:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

An LSD might put more strain on the box, rather than the wheels spinning the torque away, they will be gripping and putting the strain through the transmition.
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
28th Aug 03 at 07:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

a 200 bhp N/a car would probs be fine on the f20, but its the torque as miles said which will destroy the box. it can only cope with 200 ibs/ft of torque, that on the limit already with a standard let.
Scott
Member

Registered: 11th Mar 01
Location: Kilmarnock,Scotland
User status: Offline
28th Aug 03 at 09:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

few people on mig have it

infact theres one on the cover of total vauxhall this month
Scott
Member

Registered: 11th Mar 01
Location: Kilmarnock,Scotland
User status: Offline
28th Aug 03 at 10:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

craigs now got a RS turbo
Scott
Member

Registered: 11th Mar 01
Location: Kilmarnock,Scotland
User status: Offline
28th Aug 03 at 10:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

he smashed his corsa a while back , and hes given up on a new corsa , told me last night its sacked hes selling all the bits http://www.corsasport.co.uk/board/viewthread.php?tid=86305

bought a black escort RS turbo last night for 2 n half
DangerousDave16v
Member

Registered: 20th Feb 03
User status: Offline
28th Aug 03 at 15:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thanks guys

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Oh my god I'm sold... Patrick General Chat 62 1520
7th Apr 03 at 15:42
by Gower
 
New Renault Clio 182! Cybermonkey General Chat 97 1809
7th Nov 03 at 14:51
by 16vmarc
 
Corsa C 2.0 blackula Help Zone, Modification and ICE Advice 9 648
27th Dec 03 at 19:09
by dannycorsa c
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Astra GTE Turbo 27 database queries in 0.0177710 seconds