corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » replacing bolts in suspension?


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author replacing bolts in suspension?
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
7th Jun 03 at 22:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I have a full FK suspension kit, fitted the rears, gonna hav a go at fitting the front 2moro.
In the max p book it says u HAVE to replace the bolts that hold the shock to the bottom arm thing, would it matter if i just used the original bolt??

I also have new vented disks and ate calipers, and in the book it also says u have to replace the bolts that hold the hub carrier, will it b ok with the original ones? (which are supposedly threadlocked? i have a tube of threadlock i could put back on them)

cheers guys
Lisa
Member

Registered: 6th Apr 00
Location: Euxton, Lancashire
User status: Offline
7th Jun 03 at 22:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just use the old ones with threadlock on.
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
8th Jun 03 at 12:02   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

cheers. It also goes on about torque settings for the bolts, i dont hav a torque wrench, will it b ok if i just tighten them as much as i can? or is there a reason for them being torque sett? (ie so theres a certain ammount of movement or sumfin??)
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
8th Jun 03 at 12:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ive used all my old bolts. never had a problem.
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
8th Jun 03 at 12:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

did u torque them correctly? or did u just tighten them up as much as u could?
scotty19
Member

Registered: 2nd Jan 03
Location: Warrington
User status: Offline
8th Jun 03 at 12:23   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I'd get get a torque wrench mate, just to be on the safe side.
Dave Hay
Member

Registered: 10th Apr 02
Location: Aberdeenshire
User status: Offline
8th Jun 03 at 13:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i used same bolts and just tightened them up real hard - never use an air line on the bolts though :O just breakers bar/ratchet

mine was done in a garage as well

does anyone have the required torque setting anyway?? dont think its that high...

its more important to m ake sure the top bolts at strut are renewed and as tight as possible.
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
8th Jun 03 at 14:28   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the one that sits inside the metal cup thats visible under the bonnet (on the top of the suspension turrets?)
If yes, ive got a new 1.

If its the 2 small bolts, then i dont have any.
Dave Hay
Member

Registered: 10th Apr 02
Location: Aberdeenshire
User status: Offline
8th Jun 03 at 14:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yip just that one bolt.
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
8th Jun 03 at 15:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

did em up as tight as i could, i have a torque wrench but just set it on max, lol
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
8th Jun 03 at 20:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok, cool may have a go 2moro after work. Was gonna do it today but i ended up washing and polishing the whole car, cleaned the whole interior too, looking mint!!!
TOMAS
Member

Registered: 7th Aug 02
Location: Nottinghamshire
User status: Offline
9th Jun 03 at 11:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Watch the bolts on the rear suspension because the one's that hold the damper to the trailing arm tend to strip the treads very easily- i overtightened mine and thats whats happened, just have to add a nut on the back backside of the sripped nut which i tac welded to the trailing arm but what a pain!!
lee mitchell
Member

Registered: 26th Jan 01
Location: kent...drive's: eveyones conversion cars hard lol
User status: Offline
9th Jun 03 at 12:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i torqued mine up to the right setting when i done my 2 litre and they shook loose a bit. steering was very joggy. best to just replace them.
moddedcorsa
Member

Registered: 15th Aug 02
Location: Argyll, West scotland
User status: Offline
10th Jun 03 at 19:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

cheers, im gonna borrow a torque wrench of a mate of my dads, but i think im just gonna put original bolts back on with threadlock on them, thanks every 1

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
60mm Drop on 17's Greasemonkey Help Zone, Modification and ICE Advice 6 779
3rd Mar 03 at 00:09
by dja
 
Caliper to swivel hub bolts colchestercorsa Help Zone, Modification and ICE Advice 7 614
16th Jun 03 at 20:41
by Adam-D
 
wot i need to do......... Drew General Chat 1 497
25th Jul 03 at 22:59
by Kayleigh
 
FK 3pc. strut braces kit HELP! vitasport Help Zone, Modification and ICE Advice 5 555
25th Oct 03 at 11:46
by MattyB
 
removing front bumper Shane Help Zone, Modification and ICE Advice 5 642
21st Jan 04 at 21:29
by baz2003uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » replacing bolts in suspension? 27 database queries in 0.0126970 seconds