corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Astra throttle posisition help


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Astra throttle posisition help
ChrisBoom
Member

Registered: 6th Dec 06
Location: Highland
User status: Offline
18th Oct 11 at 20:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Friend has a problem with their 2004 Astra G Z16SE. It keeps going into limp home mode, so I put it on op-com and it comes up with this:

Total number of fault codes: 3

P1120 - Accelerator Pedal Position Sensor 1-2 Correlation
(08) - Present

P1122 - Accelerator Pedal Position Sensor 2 Voltage Low
(02) - Present

P1550 - Limp Home - Electronic Throttle Control Limited Performance
(0A) - Present


He also has an MK4 GSI, so we tried the thottle pedal from that, and the codes changed slightly:

Total number of fault codes: 2

P1122 - Accelerator Pedal Position Sensor 2 Voltage Low
(02) - Present

P1550 - Limp Home - Electronic Throttle Control Limited Performance
(0A) - Present

I checked the sensor voltages, Sensor 1 is sitting at 0.57v, and Sensor 2 at 4.43v. (Both at idle)

He has had it at a dealer, and they are saying ECU, but I think they might be just trying to make a fortune out of nothing?

Any ideas?
ChrisBoom
Member

Registered: 6th Dec 06
Location: Highland
User status: Offline
20th Oct 11 at 17:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ttt
Ian
Site Administrator

Avatar

Registered: 28th Aug 99
Location: Liverpool
User status: Online
20th Oct 11 at 17:35   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ECU is the standard answer to it not being something obvious.

Still want to blame the first pedal for something if 1120 disappears with the second one.

Could also be that the GSi pedal isn't identical so they're new faults.

Can you get pedal positions in Op-com? I think TECH 2 has 0-100% range output, can't remember.


Corsa B lap belts required
ChrisBoom
Member

Registered: 6th Dec 06
Location: Highland
User status: Offline
20th Oct 11 at 17:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yup, op-com gives calculated throttle position at 6% (Idle)
Ian
Site Administrator

Avatar

Registered: 28th Aug 99
Location: Liverpool
User status: Online
20th Oct 11 at 17:49   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Which is about right if I remember, they don't park at zero.

Confused as to why the other pedal still has faults but not all of them.


Corsa B lap belts required
ChrisBoom
Member

Registered: 6th Dec 06
Location: Highland
User status: Offline
20th Oct 11 at 18:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Aye, its a weird one. Ill get him to try the original pedal in his GSI, see what happens.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
c20xe wiring loom? damonbug Help Zone, Modification and ICE Advice 12 942
13th Jan 07 at 15:31
by Rick Draper
 
Corsa 2.0xev VS astra gsi/sri SAL General Chat 13 476
28th Jun 07 at 22:44
by SportyBoy
 
1.4 Power Craig P Help Zone, Modification and ICE Advice 51 1186
23rd Nov 08 at 18:10
by DAZ1985
 
Astra 1.8 throttle body on 1.6 Cheese Man Chris Help Zone, Modification and ICE Advice 2 430
21st Feb 09 at 10:36
by sxibeast
 
Z20let Into Corsa B JAYSCORSAC Help Zone, Modification and ICE Advice 8 393
5th Oct 09 at 10:26
by DaveyLC
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Astra throttle posisition help 28 database queries in 0.0107610 seconds