corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Games Console Modifications, Upgrades and Repairs


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Games Console Modifications, Upgrades and Repairs
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
   17th Apr 03 at 17:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hi, just though id introduce myself as a newbie on this forum.
I am what many people call a "chipper", and also carry out repiars on games consoles etc. I have a vast experience of all consoles including XBOX, PSOne, PSX, PS2 and installing them into cars. I am here to offer my services and also answer any questions or queries. Feel free to post here
or email me rossyboy69@hotpop.com
Dave_Gordon
Member

Registered: 24th Mar 02
Location: Golborne, Greater Manchester
User status: Offline
17th Apr 03 at 17:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I have a sony haed unit, which has a bus in only so i cant get sound from my ps2 to go through my headunit. i heard that there was a way to trick it but i don't know how.

I bought an FM modulator it sounds crap like an un-tuned radio station, and i can hear road noise aswell is this fitted right??
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
17th Apr 03 at 18:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I am taking it that you dont have AV input for CD-Changer? if you do then a simple AV selector can be used to switch between your cd-changer and PS2. The best way to do this is to use an AV Master setup, where one box controls Sat.Nav, Games Console, DVD, DAB etc but these are around 499.99 upwards.
The FM modulator, depending on the model, should be allowed to use an alternate frequency as the one its on is picking up interference, have you considered surpressors? these can reduce interference also. Without seeing the setup its hard to advise
TOMAS
Member

Registered: 7th Aug 02
Location: Nottinghamshire
User status: Offline
17th Apr 03 at 23:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Do you know much about computers? I have a Multi-region DVD player that plays VCD's also. I download Movie files from KazaaLite but I then want to create VCD's with them using my EASY CD CREATOR PLATINUM 5 software, sometimes it says they will work and other times it wont? How can i convert them to run as VCD's? I download MPEGS and AVI files if thats any use as im not very computer literate and im using Windows 2000XP with Media Player 9 and Media Encoder 9 - (will this do it?). Cheers... TOM p.s plz U2U me as I dont tend to look at posts much.
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
18th Apr 03 at 00:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

u2u sent mate
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
18th Apr 03 at 01:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

VCD software, VCDCutter, not really my line of work but that should do the trick
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
18th Apr 03 at 02:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i think the problem he is having is one i used to hav, i figured out that the 4 and 5 divx codecs play old content, but doesnt encode it, so you need to get hold of the divx 3 codec too. Ive U2U'd u with a guide tomas
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
18th Apr 03 at 02:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Sorry guys but VCD etc is not my line of work so please dont clutter my thread
Munchie
Member

Registered: 17th Jul 01
Location: I swap goats for mobile phones
User status: Offline
19th Apr 03 at 12:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how much to chip a PS2?or how much is da chip?
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
19th Apr 03 at 13:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Depends what modification you want in it mate, there are loads on the market. Cheapest is NEO2.2 25 supplied and fitted. This allows the playing of backups and imports but with a boot disk (15). Or at the other end of scale, something like a messiah 2 for 75 will play anything you throw at it directly without a swap or boot method, like the old playstations used to.
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
19th Apr 03 at 14:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

If anyone is thinking of buying a console, i highly recommend the XBOX, no other console comes close, once chipped (30) they are an amazing bit of kit, dolby 5:1 surround DVD too if putting in car
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
19th Apr 03 at 15:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Good prices corsa console, Munchie mate i dont reccomend the Neo 2.2 at all tis a pain in the arse when it comes to playing some of the bigger games such as GTA3. Best to go for the Messiah 2, i know the guy who made it, designed perfectly. If you want the most up to date chip, consider the new DMS3, whips the ass off any other chip imo.
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
19th Apr 03 at 15:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

thats correct austin, DMS3 as in magic chip is probably the best, its slightly cheaper than messiah 2 too
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
19th Apr 03 at 15:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

since when did the DMS3 become the magic chip? Magic is totally different, doesnt use the Actel component.
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
19th Apr 03 at 16:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

DMS3 (Devolution Memory System 3) is not a Magic chip. As its far more stable, can be re-flashed, even rolled back if flash goes wrong. Above should read "as is" not "as in"
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
19th Apr 03 at 16:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i know all that, ur lil mistake there eh ill delete my last post and this one at around 6 for ye
ChazSXi
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Waterlooville, Hampshire
User status: Offline
19th Apr 03 at 17:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

How much would it b 4 a ps2 to be connected and a smallish screen to be put into my car(got the ps2 not got the screen)
CORSA-CONSOLE
Member

Registered: 16th Apr 03
Location: Newcastle
User status: Offline
19th Apr 03 at 17:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

It all depends on the car and type of screen you want, where you want the PS2 fitted etc. Ideally I think roof top mounted screens are ideal as they fold away into their pods and dont take up din sockets. It aslo depends on how you want the audio handled, either through an AV master, or siply into RCA Input on stereo. Send me an email to rossyboy@supanet.com with a rough idea of your requirements and your budget

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Which Console? Gareth.O Help Zone, Modification and ICE Advice 9 1447
19th Apr 03 at 19:59
by Ben- (yorkshire)
 
wot are S.M.A.R.T repairs ??? corsa_x_15 Help Zone, Modification and ICE Advice 7 921
12th Apr 03 at 18:43
by corsa_x_15
 
how'd y'all pay 4 kittin up yor cars? chapip General Chat 43 1110
20th Jun 03 at 08:57
by M2RV H
 
FOR SALE!!! XBOX + GAMES Noonster Classifieds 31 1489
22nd Oct 03 at 11:51
by Noonster19
 
starting ur own business DanielJ General Chat 52 3135
11th Dec 03 at 17:05
by carnoisseurcraig
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Games Console Modifications, Upgrades and Repairs 27 database queries in 0.0095799 seconds