corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » help neons dont seem to work properly


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author help neons dont seem to work properly
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
6th Mar 03 at 19:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i recently bough soem 12 inch neon tubes for the footwells of my car.
i put them in and they work ok ish, off the battery. when i turn the battery on, they suddenly go much brighter. i know they shud coz of the altenator.

but my mate bought the same ones but different colour and his are alot brighter thatn mine when running off the battery (ignitions off)

i checked the battery voltage and it is about 12.4 volts. does anyone know what the problem is
chris_lee100
Member

Registered: 14th Jul 02
User status: Offline
6th Mar 03 at 20:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what do u mean, "they go much brighter when u turn the battery on " ??
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
6th Mar 03 at 22:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no when the battery is on the neons arent very bright however when i turn the ignition on they go much brighter.


[Edited on 06-03-2003 by dig dave2811]
tical2003
Member

Registered: 17th Feb 03
User status: Offline
6th Mar 03 at 22:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you should only use ur neons when your engine is runnin bcoz iv you use things in ur car with just the ignition on it will drain ur battery , so you could try gettin ur battery charged or just get a new battery BUT get a heavy duty battery coz they are much better if you are runnin lights n amps n stuff,if this turns out not 2b the problem then at least ule have a good battery.
Black Corsa SRi
Member

Registered: 25th May 02
Location: ---Stockport---- Drives: Pug 206 Roland Garros
User status: Offline
6th Mar 03 at 22:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Sounds to me mate like ya battery is just gettin a bit low cause it should be runnin a bit higher than 12.4v so when your turnin the ignition your alternator is keepin it charged to the correct voltage. Prob is just a case of your battery gettin a bit old!
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
6th Mar 03 at 22:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well the battery 12.4 volts and with altenator went to bout 14.3

the car is 8 years old but prob had more than 1 battery
Black Corsa SRi
Member

Registered: 25th May 02
Location: ---Stockport---- Drives: Pug 206 Roland Garros
User status: Offline
7th Mar 03 at 10:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yeah i'd say its def just the bat gettin old and not holding its charge as well as it should, cause that voltage, with the alternator is about right! Do u get your healights dimming as well when u turn the engine over (ie if u have lights on b4 u turn engine on and then start engine) cause that'd be another sign too, but i'm 99.99% sure that if u change your battery the prob will go away, obviously cant be 100% without seeing it but i'm pretty much def thats the prob!
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
7th Mar 03 at 16:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

DO U MEAN THE HEDLIGHTS GO BRIGHTER WHENU TURN THE ENGIN ON
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
7th Mar 03 at 17:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

where 2 r u in newport big dave, could give u a hand
Black Corsa SRi
Member

Registered: 25th May 02
Location: ---Stockport---- Drives: Pug 206 Roland Garros
User status: Offline
7th Mar 03 at 17:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Sort of what i meant dave but what normally happens is, if u turn the engine over and u already got lights on they'll dim as the starter motor is turning over cause of the load drawn by the motor and then go bright again once engine has started. this is normally an indication that the battery is gettin old and not holding as much charge as it should, but again it can happen on a good battery but it more likely to happen on one on its way out in my experience!
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
7th Mar 03 at 18:03   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

IM IN MOUNT PLESANT WHICH IS JUST BY ROGERSTONE.
WHERE BOUT R U FROM.
WHAT CAR U DRIVNI JUST SEING UF I SEEN IT ROUND
neoquip
Member

Registered: 12th Aug 02
Location: Nottm
User status: Offline
7th Mar 03 at 18:24   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

sounds like the battery Dave.
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
7th Mar 03 at 18:28   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

thats what i think it is, coz my mates work fine and his battery is new coz its a new corsa
dig dave2811
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: newport sout wales WCM
User status: Offline
7th Mar 03 at 18:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

other than that im well chuffed with me neons
neoquip
Member

Registered: 12th Aug 02
Location: Nottm
User status: Offline
8th Mar 03 at 18:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

good

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Been doing my new install (pics inside) LoudandProud General Chat 59 2211
17th Jul 03 at 23:45
by Ned
 
2 fast 2 furious manchester-lad General Chat 12 1159
17th Sep 03 at 23:03
by Stuckey
 
few pics of my mates car (IAZ) Andy GSi General Chat 75 2301
19th Oct 03 at 14:51
by aps
 
Undercar neons wee_kev Help Zone, Modification and ICE Advice 23 1197
9th Dec 03 at 15:56
by chadjpr
 
anyone uses the TIS2000 prog? corsa c14se Help Zone, Modification and ICE Advice 4 672
28th Nov 03 at 17:08
by Neshol
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » help neons dont seem to work properly 27 database queries in 0.0144589 seconds