corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Crank Angle Sensor (CAS) Incorrect RPM signal


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Crank Angle Sensor (CAS) Incorrect RPM signal
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

*****85****

*****19****


immob wrong signal

and

Crank Angle Sensor (CAS) Incorrect RPM signal


[Edited on 27-02-2006 by Jason2004]
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:28   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

following on from your u2u's jason, i thought i would post this up. its a pic of the crank sensor. (bottom right bit sticking out with the wire going to it)
check its on tight and not damaged. sometimes gets knocked about when doing a conversion due to the position of it.

Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok where by in the engine bay is that then mate? it was fine just gone all of a sudden so doubt it was done in the process of the converison maybe later on?
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

timing belt side, closest point to the floor.
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok so il need to get under the car?
Rob B
Member

Registered: 8th Jan 04
Location: Area Motorsport Drives: Race EP3
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

might have got dirty..
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

take it out clean it?
broster
Premium Member

Avatar

Registered: 6th Dec 02
Location: Drives: E39
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:59   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

as suggested yesterday look att he crank sensor and check the timing if its getting the incorrect rpm signal the timing could be out
broster
Premium Member

Avatar

Registered: 6th Dec 02
Location: Drives: E39
User status: Offline
26th Feb 06 at 18:59   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Rob B
might have got dirty..


its a magnet..... dirt shouldnt really effect it
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 19:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

cheers mark.. il have a look tommorow as its too dark no.. did attempt but by using a shitty little torch lol
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 22:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by broster
quote:
Originally posted by Rob B
might have got dirty..


its a magnet..... dirt shouldnt really effect it

well im hoping it would affect it lol.. gonna give it a clean tomorrow!
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
26th Feb 06 at 22:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you always get crank angle sensor thou
as the car aint runing

what the problem with the car?
not starting?
if so have you got the immob chip, ignition ring and matched ecu?
Jas
Member

Registered: 13th Oct 04
Location: Mid Wales
User status: Offline
26th Feb 06 at 22:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the car starts etc..

just in limp mode..

wont exceed 4k rpm and it cuts out itim driving it... will run in neutral fine without giving it revs..

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
LOL Darren General Chat 5 1271
20th Aug 15 at 20:40
by Marc
 
I feel like getting rid of corsa! problems problems problems russb Help Zone, Modification and ICE Advice 5 936
3rd Feb 05 at 10:07
by AdiSRI
 
I think my ECU is buggerydoodaaad russb Help Zone, Modification and ICE Advice 8 486
9th Apr 05 at 13:47
by Kerry
 
Did Paperclip test on my Gsi and got a few faults boo PaulopelGsi Help Zone, Modification and ICE Advice 10 542
5th Oct 05 at 17:34
by PaulopelGsi
 
Carried out the paperclip test.. Sly_SRi Help Zone, Modification and ICE Advice 9 827
25th Nov 05 at 12:16
by RobHayes
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Crank Angle Sensor (CAS) Incorrect RPM signal 27 database queries in 0.0148540 seconds