corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Sub and amp dont function correctly


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Sub and amp dont function correctly
shinobi
Member

Registered: 12th Jan 04
Location: Cheshire
User status: Offline
28th Apr 04 at 08:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hi all!!

I just bought a JL audio sub and amp. I run it all off my Alpine h/u and here's the problem:

The bass works fine, however at the moment i can only adjust the bass volume on the bass with the bass on the rest of the speakers. What I want to do is turn the bass down on the speakers and whack it up on the sub.

My h/u is capable of doing this as when I push my volume button in it says sub woofer vol, but when I adjust this it has no affect on the subwoofer. I have the preouts wired into the output on the h/u that has a label on it "sub-w" and these are wired into the preouts input on the amp.

Has anyone got any ideas why I cant control my bass level independantly? It looks like the h/u is capable of this, but I cant get it working properly

Cheers for any help
Andy
Rob B
Member

Registered: 8th Jan 04
Location: Area Motorsport Drives: Race EP3
User status: Offline
28th Apr 04 at 12:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

most amps come with a remote bass boost, if you dont have one im pretty sure there would be one located on the amplifier
Corsa E-Tec
Member

Registered: 4th Feb 04
Location: Stevenage Drives: Leon Cupra
User status: Offline
28th Apr 04 at 17:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

is their a HPF ( High Pass Filter) function on the head unit. if ther is, you need to have that switched on.

that will caut all the bass out of your 6X9's or the rest of your speakers.
AdiSRI
Member

Registered: 1st May 02
Location: Berkshire
User status: Offline
28th Apr 04 at 20:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The way u have it wired shud work, without an amp connected to the sub pre-out that option in the menu shudnt exist.

The alpine shud have a HPF, set that and see if it cuts all the bass out, sub included. If it does then the amp is wired to the wrong preout.
DODG-E
Member

Registered: 24th Jan 03
Location: Romford, Essex
User status: Offline
30th Apr 04 at 22:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeh theres an option in the menu "SUB-W ON/OFF" check that...check the fade FRONT/REAR thats an option when u press the volume button..

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Finally..... corsa_godfather General Chat 19 578
9th Jun 03 at 22:52
by corsa_godfather
 
need abit of help asap plz mike16v Help Zone, Modification and ICE Advice 31 2060
26th Jun 03 at 21:52
by mike16v
 
rear disc conversion and MOT JJ Help Zone, Modification and ICE Advice 3 501
4th Sep 03 at 16:48
by Dan_Corsa
 
Corsa B headunit advice please. Hornet Boy Help Zone, Modification and ICE Advice 3 1227
1st Oct 03 at 18:37
by mike16v
 
Help computer peeps! Recaro1 General Chat 16 507
10th Nov 03 at 11:45
by cdcool1
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Sub and amp dont function correctly 27 database queries in 0.0076580 seconds