corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Again!!!


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Again!!!
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 19:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Drove to B&Q just now and the engine management light came on twice

Only when on full throttle, but not every time.

Can't use paperclip as my ecu is weird....

I feel a trip to vauxhall ... but how much is that gonna cost?

Any ideas on the cause if its only on full throttle?
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

BabyBlade
Member

Registered: 5th Feb 03
Location: Hereford Rides: Ninja 600
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

hmm full throttle?

maybe air flow or fuel sensors gone?

maybe loose sensor in engine bay or that one on the exhaust manifold which i can never remember!!!

just guessing like....

[Edited on 19-02-2004 by Sethion33]
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

not the airflow meter, checked it.

Gavin
Premium Member

Avatar

Registered: 3rd Apr 02
Location: West Midlands
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:10   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

hmmmmmmmmm......... usually the ecu shows sumthing wrong with the air flow.... but u sed it cant be that!!!!

the engine managerment light (esp. on mine) is weird.... it comes on and off when eva it feels like it


pew pew pew pewwwww
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

How much am i likely to be ripped off for to get vauxhall to diagnose it?
stuyw
Member

Registered: 15th May 02
Location: North West Drives: Rev3 MR2 Turbo
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:24   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

30 notes to go on the diag machine
BabyBlade
Member

Registered: 5th Feb 03
Location: Hereford Rides: Ninja 600
User status: Offline
19th Feb 04 at 21:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

erm the ecu light flashed on and off when my throttle position sensor (think it was called that) went, it eventualy stayed on all the time
essexracer
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by MikeH

Can't use paperclip as my ecu is weird....

I feel a trip to vauxhall ... but how much is that gonna cost?




y cant u use the paper clip test? i assume uv tried? maybe u were puttin the paperclip in the wrong pin holes?

i think its 34 at vaux for a read out, well it is at my local one....but i use the paper clip

james
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok i tried the paperclip test but one of the pins your supposed to bridge has no metal contact in it!
essexracer
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well thats weird...maybe thats coz ur tryin the wrong hole?

try pushin the paper clip further down it then just in case the metal contact bit broke!


but if ur right and it has broke, then if u go to vaux and try to plug it in their diagnostic machine then it may not work, and at least u know u were right and vaux shouldnt charge u.
LukeGSi
Member

Registered: 9th Dec 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by essexracer
maybe thats coz ur tryin the wrong hole?



thats what the g/friend says all the time
miles
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: plymouth Drives: Astra Sport
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

If you dont have the pin the tech 2 wont be able to connect. If you look under it you will see if there is a wire going into the connector. You can just connect the wires.

My money is on you trying the wrong place!

Does the car go alright just have the light on? Could well be egr related if no performance change.
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Right, i've been told the ecu for the 1.0 12v and 1.2 16v is a motronic 1.5.5 and is different to all the other ones. It has no L line on the diagnostic plug and only a K line.

The metal contacts are all in different places!

The light isn't on all the time but now and again.... there is definately a performance loss when it comes on, it stops accelerating!!!
MOB
Member

Registered: 13th Jan 03
Location: Bristol-Cruise.com Drives: Saxo VTR
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

had a similar problem, check that the CAT ain't cracked and blowing and check the sensor just above CAT its just cost me a small fortune to repair, 3 days work at local garage!

car was practically undriveable as the light came on and power just went lost all acceleration in the end!
MOB
Member

Registered: 13th Jan 03
Location: Bristol-Cruise.com Drives: Saxo VTR
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

o yea mine is a 1.0 12v
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 22:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Sensor just above the cat? is that the EGR valve?
MOB
Member

Registered: 13th Jan 03
Location: Bristol-Cruise.com Drives: Saxo VTR
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:03   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

not sure wot it is but some sensor somewhere, fumes from my CAT had fecked the sensor up so might b the one in the manifold i was thinkin?
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

So your power loss was cos you had a big hole in your exhast quite high up?
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

maybe i should just decat it
MOB
Member

Registered: 13th Jan 03
Location: Bristol-Cruise.com Drives: Saxo VTR
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yea i thought that afta i got it fixed, bill was huge but wouldn't pass MOT legit!
BabyBlade
Member

Registered: 5th Feb 03
Location: Hereford Rides: Ninja 600
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by born_upsideout
quote:
Originally posted by essexracer
maybe thats coz ur tryin the wrong hole?



thats what the g/friend says all the time


I got the same problem

essexracer
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
19th Feb 04 at 23:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by born_upsideout
quote:
Originally posted by essexracer
maybe thats coz ur tryin the wrong hole?



thats what the g/friend says all the time


does she

i suggest u wear glasses m8! or teach her to like it up the wrong en!

james
MikeH
Member

Registered: 3rd Apr 03
User status: Offline
20th Feb 04 at 02:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Will this be covered under a network Q garauntee?

 
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Again!!! 24 database queries in 0.0216939 seconds