corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » fitting MFD


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author fitting MFD
kenryso
Member

Registered: 9th Mar 03
Location: Greater London
User status: Offline
11th Feb 04 at 01:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how do i fit MFD to my corsa? as i not have one atm. cheers
LukeGSi
Member

Registered: 9th Dec 03
User status: Offline
11th Feb 04 at 01:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by kenryso
how do i fit MFD to my corsa? as i not have one atm. cheers


u2u cobra148 he's the guy to ask!!
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
11th Feb 04 at 03:11   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i dont see the point in the feckin things all they do is tell u the time and temp after uve installed a different radio unless u buy that expensive conversion kit, waste of time imo
Siberia
Member

Registered: 9th Oct 03
Location: Leprechaun Land Drives : Zafira GSI
User status: Offline
11th Feb 04 at 07:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine dont even tell the temp

i must fix it!
vaux_red_corsa
Member

Registered: 18th Feb 03
Location: North Glasgow
User status: Offline
11th Feb 04 at 09:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by kenryso
how do i fit MFD to my corsa? as i not have one atm. cheers


ive just done it to mine. Its really easy cause all the wiring is already there and it is just a case of undoing some screws to fit it onto the dash.
mjw_2k2
Member

Registered: 18th Sep 03
Location: Anglesey, North Wales
User status: Offline
11th Feb 04 at 10:03   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

first youd have to buy one from a scrappy or somet, then its easy to fit aslong as the MFD loom is there, then just take the centre consol bit out, find the loom and then screw it all together again! simple, it looks alot better with some leds of cobra148 so u2u him for some!!
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 19:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Where did you guys find the loom? I've got a 96 Merit and theres no sign of it.. I've got the extra connector on my stereo harness for the display but i cant find the end that plugs into the MFD
Terry12
Member

Registered: 24th Sep 07
Location: Manchester
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:10   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Richie
i dont see the point in the feckin things all they do is tell u the time and temp after uve installed a different radio unless u buy that expensive conversion kit, waste of time imo


Got to agree with you here. I find these will be more use to me.
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thats nice, but I dont have a stereo and I want to know the time lol

So where is this bloody wire?
john_c20xe
Member

Registered: 10th Feb 08
Location: Eastbourne, EastSussex
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

they look silly there
john_c20xe
Member

Registered: 10th Feb 08
Location: Eastbourne, EastSussex
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by DaveyLC
Thats nice, but I dont have a stereo and I want to know the time lol

So where is this bloody wire?


im sure the basic model corsas dont have it! a friend of mine changed the whole dash loom as he wanted the mfd display
Terry12
Member

Registered: 24th Sep 07
Location: Manchester
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by john_c20xe
they look silly there


They're perfect for viewing though, That pod is not to my liking so i've got hold of a different pod to fit there now.
imo the MFD is a waste of time. I have the time displayed on my head unit and I know when it's cold or hot outside I don't need an inaccurate temp display.
Ste L
Member

Registered: 3rd Jul 06
Location: Manchester Drives: 106 16v Rallye
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by john_c20xe
im sure the basic model corsas dont have it! a friend of mine changed the whole dash loom as he wanted the mfd display



my old merit had one, and thats basically the most basic spec'd corsa...

wiring should be there, just need to route for it
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 20:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Found the fucker! It was zip tied to the ignition barrel loom! What an arse
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 21:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

finally modernised my poverty spec dash lol!



I dont normally care about things like this but I striped a late spec corsa on sunday that had an MFD, later gearstick etc.. and I found the clock rings floating about in my stash of parts.. I have NO idea why I had them as I've never owned a corsa before this one.
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 22:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Just need to find the outside temperature sensor plug now
pow
Premium Member

Avatar

Registered: 11th Sep 06
Location: Hazlemere, Buckinghamshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 22:18   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Might be better off running your own wires to the outside temp sensor mate
DaveyLC
Member

Registered: 8th Oct 08
Location: Berkshire
User status: Offline
10th Feb 09 at 22:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

factory connector must be floating around somewhere though

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Corsas Bark Worse Than Bite chris_lee100 Help Zone, Modification and ICE Advice 27 2514
18th Feb 03 at 11:51
by Daimo B
 
tune 1.4 16v or buy diff car! bradfincham Help Zone, Modification and ICE Advice 66 3226
11th Feb 09 at 18:42
by am4nf
 
Corsa Bodykit stuff - pls help Dave Hay Help Zone, Modification and ICE Advice 1 1042
7th May 03 at 16:40
by Dave Hay
 
Corsa C Engine Conversion? ac_c_sxi Help Zone, Modification and ICE Advice 20 2693
30th Sep 03 at 10:10
by glasgow_corsa_c
 
blue speedo leds Djtimmo Help Zone, Modification and ICE Advice 11 949
12th Jan 04 at 12:56
by cobra148
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » fitting MFD 27 database queries in 0.0189798 seconds