corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Kangarooing


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Kangarooing
corsabmo-fo
Member

Registered: 4th Dec 03
Location: Rainhill, NR St Helens
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

When my car is cold it accelerates dead jerkily like not enough fuel is reaching the engine. After a bit it stops, say after 15-20 miles.
Any1 got any ideas?

Just had me temp sensor changed as i was usin sh*t loadsa fuel so mabey the engine is not used to less petrol that it used to be runnin on. Is this possible?
tay_lor
Member

Registered: 28th Jul 03
Location: chester
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

try resettin ecu
H
Member

Registered: 2nd Sep 03
Location: Hartlepool
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine sometimes does that but more as im slowing down or at a constant speed. I think it has something to do with the fuel management thing, but thats at a guess
corsabmo-fo
Member

Registered: 4th Dec 03
Location: Rainhill, NR St Helens
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thought about resettin the ecu just aint got round to it yet, i'll give it a go.
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:10   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

when its cold don't floor it or push it hard, can damage engine if you do!

timing could be out slightly which would cause this more noticeably when cold.

What engine is in it?
corsabmo-fo
Member

Registered: 4th Dec 03
Location: Rainhill, NR St Helens
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it's only a 1.2 8v. only started since i had me temp sensor replaced
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
5th Dec 03 at 13:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeah could be the ignition timin a little, just a case of retardin/advancin it till its gone
GAVINO BAMBINO
Member

Registered: 24th Mar 03
User status: Offline
   5th Dec 03 at 17:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Im having th same problem on my 1.0 12v dont know what the problem is an ive tried resetting my ecu again and it hasnt helped. dont know what it is? gav
matt_jonesuk
Member

Registered: 27th Feb 03
Location: worcester
User status: Offline
5th Dec 03 at 17:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i had the problem before not just that but it used to rev without me puttin my foot on the pedal i think it was somethin to do with the automatic choke?
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
5th Dec 03 at 18:23   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the problem is too much fuel, not too little, mine judders for a minute or so when its really cold out, just have to put some revs on it or dip the clutch more when pulling off. works for me.
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
5th Dec 03 at 19:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by matt_jonesuk
i had the problem before not just that but it used to rev without me puttin my foot on the pedal i think it was somethin to do with the automatic choke?

idle control valve
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
5th Dec 03 at 21:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by flameredcorsab
quote:
Originally posted by matt_jonesuk
i had the problem before not just that but it used to rev without me puttin my foot on the pedal i think it was somethin to do with the automatic choke?

idle control valve


yesh

corsa's don't have chokes

no fuel injected cars have chokes

just ICV's
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
5th Dec 03 at 22:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by PaulW
quote:
Originally posted by flameredcorsab
quote:
Originally posted by matt_jonesuk
i had the problem before not just that but it used to rev without me puttin my foot on the pedal i think it was somethin to do with the automatic choke?

idle control valve


yesh

corsa's don't have chokes

no fuel injected cars have chokes

just ICV's

cleaned mine, worked a treat
Kris TD
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Ware, Hertfordshire
User status: Offline
6th Dec 03 at 01:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by PaulW
quote:
Originally posted by flameredcorsab
quote:
Originally posted by matt_jonesuk
i had the problem before not just that but it used to rev without me puttin my foot on the pedal i think it was somethin to do with the automatic choke?

idle control valve


yesh

corsa's don't have chokes

no fuel injected cars have chokes

just ICV's


wrong. my car has an auto choke and it is fuel injected.
corsabmo-fo
Member

Registered: 4th Dec 03
Location: Rainhill, NR St Helens
User status: Offline
6th Dec 03 at 08:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine also revs without the pedal sometimes, so it could be the idle control valve, also explains high use of fuel?
thane
Member

Registered: 9th Nov 03
Location: Lincoln/Scunthorpe - white sri-b
User status: Offline
6th Dec 03 at 14:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine prob needs replacing soon, it doesnt like going from 3rd to 4th at 30mph if i give it full throttle for a sec it jerks a little even when it isnt cold
daryll
Member

Registered: 24th Nov 03
User status: Offline
6th Dec 03 at 20:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Why would you wont to be in 4th gear @ 30mph?
thane
Member

Registered: 9th Nov 03
Location: Lincoln/Scunthorpe - white sri-b
User status: Offline
7th Dec 03 at 11:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

being tight fisted and savin petrol. though itll probably cost me more when something packs up cos of it
Stingray
Member

Registered: 16th Nov 01
Location: Cleethorpes, Lincs
User status: Offline
7th Dec 03 at 19:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine has been hesitating/kangarooing or woteva u wanna call it, 4 about a week now & 2day my EML came on & is on constantly while driving now. wot dya rekon it is? air flow meter? or sumthing similar?
Corsa Sport Gav
Member

Registered: 12th Feb 03
Location: Durham, County Durham Drives: A6 Allroad
User status: Offline
7th Dec 03 at 19:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

http://www.corsasport.co.uk/board/viewthread.php?tid=106526 thts happenin to me
Corsa Sport Gav
Member

Registered: 12th Feb 03
Location: Durham, County Durham Drives: A6 Allroad
User status: Offline
7th Dec 03 at 19:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how much is an idel control valve? or if i clean it will it sort it? it it is the ICV thts not werkin correctly? and where is it located? cheers
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
7th Dec 03 at 19:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote


its quite expensive, best off just to clean it first see if that works
its here

[Edited on 07-12-2003 by flameredcorsab]
whitter45
Member

Registered: 15th Nov 02
Location: Norton
User status: Offline
7th Dec 03 at 21:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how do u take it off. Do us a guide mate if u can
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
7th Dec 03 at 22:10   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

theres two torque screws, once u located it, unplug the battery negative terminal, unplug the cable thing that goes into the bottom of the motor, and then undo the two screws. it requires a torque bit, that u can get from most car places. clean it, then put it back on, plug cable back in, reconnect battery, voila.
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
7th Dec 03 at 22:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

let us know if it works mate

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Helppppppp... C()RSA Help Zone, Modification and ICE Advice 8 1021
21st Feb 03 at 21:30
by mrempire
 
Ah me fecking car OFcorsa Help Zone, Modification and ICE Advice 1 849
5th Jun 03 at 08:57
by stuyw
 
Jerkiness and "kangarooing" Blade_sri Help Zone, Modification and ICE Advice 7 2340
12th Nov 03 at 08:12
by B19 GAV
 
My corsa doesnt like rain jonathanbrook Help Zone, Modification and ICE Advice 16 1353
29th Dec 03 at 13:21
by Ollie_Corsa
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Kangarooing 27 database queries in 0.0146508 seconds