corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » keeps breaking down


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author keeps breaking down
keithSRi
Member

Registered: 16th Feb 03
User status: Offline
   31st Oct 03 at 17:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my car has had this problem for a while, it keeps juddering then cutting out on me, then when i try and start the engine it doesnt start, but if i pump the gas whilst trying to start it it will start but wont idle without stalling and sounds ruff as fcuk, the little orange light comes on the dash to, but it does fix itself and after like 30mins or so it will run fine, iv had it plugged into diagnostics machines 3 times now all come back no problems, any ideas whats wrong?
its 1.416v ecotech, oh and its been suggested by a "mechanic" that cause it has a de-cat the gases my be backing up into the engine which may cause this problem, but iv never heard of this happening b4.
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
31st Oct 03 at 17:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how new is your fuel filter?
dogy fuel pump
blockage in fuel line
dogy injector-s
air leak on inlet maifold somewhere
matt_jonesuk
Member

Registered: 27th Feb 03
Location: worcester
User status: Offline
31st Oct 03 at 17:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

leads or plugs?
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
31st Oct 03 at 17:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

was thinking leads or plugs but if it starts when he preses acel it sugests fuleing and mixture<inlet manfiold

if it was leads and plugs it wundstart at all it would just flood
mattyboy199
Member

Registered: 5th Feb 03
User status: Offline
31st Oct 03 at 19:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

immobilsier
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
31st Oct 03 at 19:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by mattyboy199
immobilsier


thats true dont they corrode after time and cause probs? vaux ones
Tom J
Organiser: South Wales
Premium Member


Registered: 8th Sep 03
Location: Bridgend
User status: Offline
31st Oct 03 at 21:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i had similar problem last week, changed the distributor cap and rotor arm and its fine now
BeArDy
Member

Registered: 7th Aug 00
Location: Manchester
User status: Offline
31st Oct 03 at 22:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

why dont u just do the paper clip trick and read the ECU codes and find out the proper problem, and stop guessing.
they will be recorded if u say the orange engine mang light comes on.....
thekemp
Member

Registered: 8th Sep 03
User status: Offline
1st Nov 03 at 10:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what temp is the car running at? after 30 mins or so
keithSRi
Member

Registered: 16th Feb 03
User status: Offline
1st Nov 03 at 17:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

as i said the car has been plugged into diagnostic machines 3 times now and it comes back blank, no fault codes are being stored for some reason.
its running at just below 90 after about 30mins which is fine
mattyboy199
Member

Registered: 5th Feb 03
User status: Offline
1st Nov 03 at 17:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by mattyboy199
immobilsier


Im telling ya get it checked
keithSRi
Member

Registered: 16th Feb 03
User status: Offline
2nd Nov 03 at 14:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

but my engine mangement light wouldnt come on if there was a fault with imboliser?
mattyboy199
Member

Registered: 5th Feb 03
User status: Offline
2nd Nov 03 at 15:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ECU Fault Codes

12 Initiation of diagnosis. n/a
13 Oxygen sensor No change in voltage/open circuit.
14 Coolant Temperature Sensor (CTS) Low voltage
15 Coolant Temperature Sensor (CTS) High voltage
16 Knock signal circuit n/a
18 Knock control processor n/a
19 Crank Angle Sensor (CAS) Incorrect RPM signal
21 Throttle Potentiometer Sensor (TPS) High voltage
22 Throttle Potentiometer Sensor (TPS) Low voltage
24 Vehicle Speed Sensor (VSS) No speed signal or low voltage
25 Injector valve Low voltage
28 Fuel pump relay contacts Contact problem
29 Fuel pump relay Low voltage
32 Fuel pump relay High voltage
33 Manifold Absolute Pressure (MAP) sensor High voltage
34 Manifold Absolute Pressure (MAP) sensor Low voltage
35 Idle stepper motor Poor or no idle speed control
41 Amplifier control signal, cylinders 2 and 3 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage
42 Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage
43 Primary ignition (distributor systems) High voltage
44 Oxygen sensor Air/Fuel mixture too lean (weak)
45 Oxygen sensor Air/Fuel mixture too rich
46 Amplifier (Direct Ignition System (DIS)) control signal (A+B) High voltage
47 Linear exhaust gas re-circulation (EGR) position n/a
49 Battery supply to Engine Control Unit (ECU) High voltage (greater than 17 volts)
51 Engine Control Unit (ECU) Defective ECU (disconnect and reconnect (ECU), then recheck for fault codes). Memory failure
52 Secondary air pump relay Low voltage
53 Secondary air pump relay High voltage
54 Idle Carbon Monoxide (CO) potentiometer n/a
55 Engine Control Unit (ECU) fault Renew Engine Control Unit (ECU)
56 Air control soleniod Low voltage
57 Air control soleniod High voltage
61 Fuel tank vent valve (FTVV) Low voltage
62 Fuel tank vent valve (FTVV) High voltage
63 Amplifier control signal, cylinders 2 and 3 (Direct Ignition System (DIS)) Low voltage
64 Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) Low voltage
65 Primary ignition (distributor systems) Low voltage
66 Throttle position sensor (TPS) Hose broken
67 Air Flow Sensor (AFS), hot wire meter (air mass meter) Signal is outside normal operation parameters (out of range)
68 Air Flow Sensor (AFS), hot wire meter (air mass meter) Faulty air mass meter signal, incorrect frequency
69 Air Temperature Sensor (ATS) (MPi only) Low voltage
71 Air Temperature Sensor (ATS) (MPi only) High voltage
72 Amplifier (Direct Ignition System (DIS)) control signal (A+B) Lead interruption, open circuit
75 Torque control (Automatic Transmission (AT) only) Low voltage
76 Torque control (Automatic Transmission (AT) only) Continuous
81 Injector valve High voltage
83 Immobiliser No or wrong code
84 Immobiliser No signal
85 Immobiliser Wrong signal
87 Air conditioning cut-off relay Low voltage
88 Air conditioning cut-off relay High voltage
92 Camshaft sensor Faulty hall effect sensor or circuit
93 Quad drive module (in ECU) n/a


The ECU only stores fault codes for wrong siginals or no signals (see 83, 84 & 85) if the immobilser is malfunctioning then its jus sending out random signals not wrong ones.

[Edited on 02-11-2003 by mattyboy199]
keithSRi
Member

Registered: 16th Feb 03
User status: Offline
4th Nov 03 at 21:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

fcuking corsas.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Air con knob removal. cobra148 Help Zone, Modification and ICE Advice 11 1518
4th Apr 03 at 18:05
by RickV6
 
Style of driving MikeH Help Zone, Modification and ICE Advice 24 1848
18th May 03 at 12:42
by SXIBOYO
 
Legal advice concerning speed camera's. Makarus General Chat 22 1370
16th Jan 04 at 08:38
by starkmotorsport
 
Got done speeding again lastnight!!!! Dave Helium General Chat 43 2752
7th Jan 07 at 20:23
by Jas16v
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » keeps breaking down 27 database queries in 0.0098250 seconds