corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » HELP!! Car Cuttin out!!! Again!


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author HELP!! Car Cuttin out!!! Again!
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
   13th Sep 03 at 10:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Last Night my car cut out! Again! Just parked up at the side of the road left the music on lights on, and the car running! was out speakin to sum friends when i went to switch it off it had cut out! Gutted! wouldnt start again!! Left it 45 minutes and it started no probs! STRANGE!!!

Recently it wouldnt start either jumped started it and left it a while and its worked! In the past week ive put in a new fuel filter, new panel filter, new oil and a new battery! now it looks like its non of them! Im just major pissed off that it is still doing this!!

Can anyone shed sum light on this? The Engine Management Light isnt even cumin on so i dont knw the fault!!

cheers
Juha GSi
Member

Registered: 22nd Aug 03
Location: Finland
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

have you got lots of ICE? altenator maybe not charging the battery, or did you check this out? measured the voltege when car is running?
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well when its cut out the music and lights and that are still on! i thot if it wasnt chargin the baterry all the electrics would be fadin!
Juha GSi
Member

Registered: 22nd Aug 03
Location: Finland
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

also truth...

somebody else???

might be so many things...
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

thing is it runs fine! when its starts! probably better than before as ive chnged over a few bits! Im startin to think it is a loose wir or sumthing!
Juha GSi
Member

Registered: 22nd Aug 03
Location: Finland
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

might be some earthing cable*from battery or altenator*, ignition cables, the one wich goes from block to inlet manifold, earthing too....

its complicated...
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well its doing my head in! its shit cuz i cant take it bloody anywhere because it will cut out not start for 30 40 mins! jus cant be arsed we that shite!
Juha GSi
Member

Registered: 22nd Aug 03
Location: Finland
User status: Offline
13th Sep 03 at 10:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

but the car running and twist the cables. if it stops, try to find out what cable it is.

try battery to earth,alternator cables, the one wich is at the right side of the lower inlet manifold,ignition cables, try everything!!
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
13th Sep 03 at 11:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

im away to get it up on the ramps soon! sum1 else said my car is running off the battery and alternator is fuked! henece when i stop it doesnt work cuz the alternator aint workin proper!
Juha GSi
Member

Registered: 22nd Aug 03
Location: Finland
User status: Offline
13th Sep 03 at 12:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

so youre taking it to garage?

might be a good idea...
dousey
Member

Registered: 21st May 03
Location: Selsey, West Sussex
User status: Offline
13th Sep 03 at 14:03   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Don't jump start a car if it has a cat. It will fcuk the cat up
Dan_R666
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Aberdeen
User status: Offline
14th Sep 03 at 00:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

rite after a major look! nuthin wrong except fried spark plugs! so just serviced it a flush the engine we that cleaner stuff and drained the oil again! new oil filter! so hopefully its fine now! seemed to be running ok all of today now!
mattyboy199
Member

Registered: 5th Feb 03
User status: Offline
14th Sep 03 at 01:28   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

get the imoboliser checked, mine was cutting out it turned out to be that, the circuit boards were corraded

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
wiring instructions needed for digi dash into a corsa vauxtillidie Help Zone, Modification and ICE Advice 46 2564
6th Mar 03 at 13:52
by DJP
 
PROBLEMS.. PLS HELP!!! troublesome Help Zone, Modification and ICE Advice 20 1515
30th Mar 03 at 11:24
by Cybermonkey24
 
Hintz - does he mean me by any chance vibrio General Chat 20 669
26th May 03 at 07:45
by vibrio
 
for sale again MC Kustoms Parts Offered 10 883
4th Nov 03 at 15:04
by oztek corsa
 
dimensions front corsa b speakers!!! sunnyb Help Zone, Modification and ICE Advice 5 646
17th Dec 03 at 09:35
by sunnyb
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » HELP!! Car Cuttin out!!! Again! 27 database queries in 0.0109620 seconds