corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » MORE BHP


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author MORE BHP
dixon
Member

Registered: 4th Mar 03
Location: england
User status: Offline
22nd May 03 at 09:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i have a gsi its curently running at 102 bhp at the wheels just been on the role and road how can i get it up to 130 bhp at the the wheels or even more power that 102 with out spending a mint on it i was thinking of a chip
Gambit
Member

Registered: 5th Jun 00
Location: Common Sense HQ
User status: Offline
22nd May 03 at 09:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what all have you got done at the mo
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
22nd May 03 at 09:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Whats the BHP,LB/FT figure at the fly?

dixon
Member

Registered: 4th Mar 03
Location: england
User status: Offline
22nd May 03 at 09:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i havent done any think to the engine at the moment just got thje car
Gambit
Member

Registered: 5th Jun 00
Location: Common Sense HQ
User status: Offline
22nd May 03 at 09:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well for it to have 102bhp at the wheels then something has been done to it!!!
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
22nd May 03 at 09:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yes that is probably the figure at the flywheel, so its running a bit low, or the RR is not accurate. If you just bought it, give it an oil and filter change. Also check the plugs and leads. What year is the car?
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
22nd May 03 at 09:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Standard, they either develop 106 or 109 BHP, depending on the engine, which is why i would like to know the year of the car.
OFcorsa
Member

Registered: 6th Jan 03
Location: Cheltenham, Gloucestershire
User status: Offline
22nd May 03 at 11:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Why is torque qoute in lb/ft? as an engineer i always qoute it as Nm (newton meters) I't like saying i wanna buy sumthing with shillings and pence
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
22nd May 03 at 12:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

its just the car industry still using metric measurements for everything. Give me a figure in Nm and i have to convert that to lb/ft before it means anything to me.

Dave
luca2020
Member

Registered: 26th May 02
Location: Maidstone, Kent
User status: Offline
22nd May 03 at 12:03   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

in europe they use Nm, just in uk were different lol

to get 130bhp from a gsi, id say manzal power box or velos tourqe tube and a uni chip, that should see over 130 infact
dixon
Member

Registered: 4th Mar 03
Location: england
User status: Offline
22nd May 03 at 12:18   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

WHAT IS A TORGE TUBE AND HOW MUCH ARE THEY? MY CAR IS A L REG 94 ECO
dixon
Member

Registered: 4th Mar 03
Location: england
User status: Offline
22nd May 03 at 12:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

THE NON ECO ENGINES ARE 107BHP AND THE ECO ARE104 BHP
luca2020
Member

Registered: 26th May 02
Location: Maidstone, Kent
User status: Offline
22nd May 03 at 12:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

bit more than that, non-eco is 109, eco is 106

go to the velos web site on www.vmotorsport.fsnet.co.uk they do the tube and uni chip in a package
dixon
Member

Registered: 4th Mar 03
Location: england
User status: Offline
22nd May 03 at 12:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

CHEERS HOW MUCH POWER DOES THE TUBE GIVE U
BeArDy
Member

Registered: 7th Aug 00
Location: Manchester
User status: Offline
22nd May 03 at 13:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

2lt 16v


Wolf In Welsh Clothing
Member

Registered: 31st Mar 03
Location: North Wales...... Cooper S on order
User status: Offline
22nd May 03 at 13:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I have seen the torque tube give 21bhp extra at the wheels!
Engine wasn't standard though!
Should give 20bhp at fly extra though!
There plenum and unichip gave me +31bhp at wheels on their rollers!
mike16v
Member

Registered: 20th May 02
Location: sheffield, yorkshire
User status: Offline
22nd May 03 at 14:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by BeArDy
2lt 16v





GTF with ur high horse
luca2020
Member

Registered: 26th May 02
Location: Maidstone, Kent
User status: Offline
22nd May 03 at 16:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ask velos mate
essexracer
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
22nd May 03 at 18:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

iv got a velos torque tube...cost 285

and about 160 to fit (well thats wat they charge, and that wat rally tec charged me)

and get a chip, and as someone above said ur gsi should see about 130bhp from that. also get a full exaust system and an induction kit.

james
Ed Renshaw
Member

Registered: 2nd Dec 99
Location: Lincoln
User status: Offline
22nd May 03 at 18:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Ditto regards the Torq Tube

 
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » MORE BHP 23 database queries in 0.0127969 seconds