corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Rough idle and misfire


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Rough idle and misfire
simonXE
Member

Registered: 29th Oct 12
Location: Norwich Norfolk
User status: Offline
   26th Nov 13 at 10:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hi guys as above I'm having a bit of a mission ATM trying to solve why my car is misfiring and running lumpy on idle. Basically if I start the car from stone cold and let it warm up everything is fine, however if I then drive it then switch it off then turn it back on again shortly after ( like if I go to a shop etc ) when I start it again the car will
Misfire and run very lumpy making it impossible to drive... This stops after about 1min then all is fine

I have replaced the coolant temp sensor 3times And all genuine, this is what I assumed it was but it's made no difference, I have changed the air flow meter, air temp sensor, idol control valve, dizzy cap, lambda sensor, and cleaned my injector earths. Still no joy but next on my list is to change the throttle position sensor.. As when you unplug then when it's running bad the misfire goes but the engine still hunts, plug it back in and the misfire is back

Has anyone got any info or had this problem before? Please let me know because this is driving me crazy lol.
Jason x
Premium Member

Registered: 19th Apr 13
User status: Offline
26th Nov 13 at 10:22   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

No help but my b is acting similar atm, pain in the ass

[Edited on 26-11-2013 by CorsaBM8]
simonXE
Member

Registered: 29th Oct 12
Location: Norwich Norfolk
User status: Offline
26th Nov 13 at 10:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yeah? What engine do you have in yours mate? I forgot to mention mine is a c20let and also the rev gauge has started to jump about randomly.
Jason x
Premium Member

Registered: 19th Apr 13
User status: Offline
26th Nov 13 at 10:33   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Just a 1.0 12v, pretty much all the problems you described + when the clutch is in the car still sounds like its revving


e.g. meet a car on a narrow road so come to a stop, clutch in brake pressed yet sounds like im pressing accelerator down

[Edited on 26-11-2013 by CorsaBM8]
simonXE
Member

Registered: 29th Oct 12
Location: Norwich Norfolk
User status: Offline
26th Nov 13 at 10:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hmm defo seems strange. Mines only doing it when I turn the car back on when it's warm..
tom130691
Premium Member

Avatar

Registered: 13th Sep 08
Location: Daventry
User status: Offline
26th Nov 13 at 11:49   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Crank sensor?

when they go dodgey its always fine when cold, but cause issues when warm


my corsa
my mini

You know you own a mini when you've changed your shower gel for swarfega.
simonXE
Member

Registered: 29th Oct 12
Location: Norwich Norfolk
User status: Offline
26th Nov 13 at 12:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Oh really? I've got a spare at home so will give that a go. Thanks
simonXE
Member

Registered: 29th Oct 12
Location: Norwich Norfolk
User status: Offline
26th Nov 13 at 19:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I just changed the crank sensor and no change... How ever when it's running lumpy I pulled out the coolant temp plug and the idle was raised and it ran fine. When I plugged it back in then the car went back to being lumpy. Just started to check the wireing leading up to the sensor but all seems fine. But defo seems like it could be coolant related....
tom130691
Premium Member

Avatar

Registered: 13th Sep 08
Location: Daventry
User status: Offline
3rd Dec 13 at 08:18   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

was worth ago,

yeah crank sensors onces warmed up can cut the engine out and stop it from restarting, untill the engine is cold again

thought this might have been a side effect of it on its way out




my corsa
my mini

You know you own a mini when you've changed your shower gel for swarfega.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Engine Management Light C20XE in corsa(idling & misfiring) GED2.0CORSA Help Zone, Modification and ICE Advice 15 1073
30th Mar 05 at 12:01
by GED2.0CORSA
 
ECU fault code results Mistamist Help Zone, Modification and ICE Advice 16 1025
7th Apr 05 at 18:19
by M15T XE
 
misfire at idle.. Jake Help Zone, Modification and ICE Advice 13 1195
2nd Dec 06 at 18:07
by jake
 
rough idle letmelive Help Zone, Modification and ICE Advice 5 828
19th Apr 07 at 18:41
by dan_c4rsa
 
1.2 8v misfire on idle Crana Help Zone, Modification and ICE Advice 0 716
4th Jul 13 at 10:48
by Crana
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Rough idle and misfire 28 database queries in 0.0145562 seconds