corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » doubling sky feeds


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author doubling sky feeds
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 09:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just had my sky put in the new flat, but theres only one aerial feed into the living room.

is there anyway to split that so i can have a twin feed for sky plus? as it is i can only record what im watching
Gary
Premium Member

Avatar

Registered: 22nd Nov 06
Location: West Yorkshire
User status: Offline
19th Jun 13 at 09:23   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Ring sky and say your paying for sky plus so want it installing, simple.
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
19th Jun 13 at 09:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

You can't split the feed, need separate feeds from the LNB. (I know there are other distributed ways to do this before anyone says)
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 09:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Gary
Ring sky and say your paying for sky plus so want it installing, simple.


well i have it, i can watch and record so sky are giving me what i have asked for. just don have 2 feeds and thats due to the building design
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
19th Jun 13 at 09:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Not much you can do about it then if there was some technical reason that they could only have 1 feed.

Sounds like it might already be distributed throughout the flats and they've only ran 1 feed to each flat.
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 10:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeah theres a plate on the wall with ariel, phone socket, fm socket and satelite socket but there only 1 output for satelite. wasnt sure if because its a communal dish i might just be able to split of this feed into 2
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
19th Jun 13 at 10:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Nope, would need an extra feed from where the feeds from the communal dish are then sent onwards to each flat.
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 10:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

oh well.
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 18:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what are all these? read about stacker destackers, and this looks like it could be something like that?



LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 18:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

thats in my boiler cupboard btw
noshua
Member

Registered: 19th Nov 08
User status: Offline
19th Jun 13 at 18:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

like a scart/hdmi switch I reckon, one input to your tv, safe faffing about plugging a different one in each time, you just press a or b

edit; as said can't be done unless you buy an overpriced stacker/destacker thing. same problem with the flat I'm in now, i just download instead

when we got it installed Sky bloke said he would put a separate dish up if we phoned the landlord and had permission to drill into the wall and flat below. worth phoning up and finding out.

[Edited on 19-06-2013 by noshua]
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
19th Jun 13 at 18:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

First one is a switcher, two inputs, one output, allows you switch between inputs - can't think why they'd have that unless they're also providing Virgin or another sat feed (different dish etc) to the properties.
Second is a splitter - have you multiple sat points in the flat?
Third is a amplifier with two outputs - would suggest you have multiple feeds in the flat.

Just out of interest, how are they all connected?
I suspect the feed into flat goes to the splitter, then to the switcher then to the amp; can't see why they'd do that though

Although you probably only have one feed into the flat anyway.
Can you not phone the landlord or building managers and inquire about getting a second feed into the flat?


[Edited on 19-06-2013 by Dom]
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 19:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok, main cable comes in the splitter, then the left side goes to my tv, the right side goes to the isolation switch.
if i turn off the amplifier, nothing happens.
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 19:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the "tv out" on the splitter goes to "tv in" on the amplifier. i cant follow all the cables that go into the trunking at the top, they disappear into the wall. i dont have any more satellite outputs in any other rooms.
LeeM
Member

Registered: 26th Sep 05
Location: Liverpool
User status: Offline
19th Jun 13 at 19:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

switcher lets me choose between the sky feed from the box rf output or freeview, in the other rooms.
poor setup
Gsi_Ire
Member

Registered: 9th Aug 04
Location: Republic of Ireland
User status: Offline
25th Jun 13 at 12:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Stacker/Destacker works like this
Skys feed is on say wavelenght of 800Mhz, thats why you need to lines.

The stack tacks in the two lines at 800, changes one to say 400 and the other 1200... they can now both share the same line.

The destack simply reverses this back to two wires.

I have been using one for nearly two years now because I was happy with my single wire setup, not drilling etc into the hse.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Sky (employees if possible) John Geek Day 2 190
23rd Oct 08 at 22:05
by John
 
Any sky geeks about? John Geek Day 12 454
3rd Jan 09 at 16:24
by John
 
3 sky box's (inc +) as new! Offers! Twiggy Parts Offered 13 291
28th Mar 09 at 16:46
by Twiggy
 
Not another SKY post.... MarkM Geek Day 8 481
10th Apr 09 at 23:37
by stubs
 
Talk to me about NAS server/film storage Aaron Geek Day 54 1519
26th Feb 13 at 21:46
by Andrew
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » doubling sky feeds 28 database queries in 0.0161541 seconds