corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Corsa b Stereo wiring... help.


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Corsa b Stereo wiring... help.
Karina
Member

Registered: 20th Jan 12
Location: Newark on Trent
User status: Offline
22nd Dec 12 at 16:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Does anyone know what colour wire the ignition cable is on the stereo loom?
I have a Philips stereo that plugs straight into the corsa stereo loom it doesn't need the extra loom that comes with a lot of stereos
I need to find out which one the ignition one is to connect sub remote cable to as the 2 cables coming out of the stereo don't work. Have enough power
davegreen
Premium Member

Avatar

Registered: 20th May 12
Location: Oxfordshire
User status: Offline
22nd Dec 12 at 16:44   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you should have 2 red wires on the corsa's loom, 1 is from the battery perminant live, the other is from the ingnition switched live (can also be black). you realy shouldnt connect your subs trigger to these though. usuall a blue wire from the radio to switch amps, ariels etc.
Mertin
Member

Registered: 12th Oct 05
Location: Scotland
User status: Offline
22nd Dec 12 at 16:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Amp 12v live should be wired to your battery and the remote for giving the amp the signal to turn on is a small thin blue wire that you connect to the same coloured wire on the headunit wiring
Karina
Member

Registered: 20th Jan 12
Location: Newark on Trent
User status: Offline
22nd Dec 12 at 17:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The head unit doesn't have wiring... it just has 2 cables coming out a blue and purple. The blue is labelled tel muteand the ppurple is labeled oe remote. I have wired the blue remote wire front the sub to it but nothing works
Ian
Site Administrator

Avatar

Registered: 28th Aug 99
Location: Liverpool
User status: Offline
22nd Dec 12 at 18:20   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

You shouldn't try and draw any current from the sub remote on the radio.

The sub remote is a very low current signal to the amp that the radio is on.

The sub should draw its power from a dedicated feed which comes from the battery and is fused in the engine bay.

Also sounds like if its labelled remote then its the purple one you want. If you have a multi-meter that should go to 12v and back to zero as you turn the radio on and off.

Telephone mute normally mutes when you ground that pin, run that to any earth point to check that although you won't be using it unless you're fitting a phone kit.
Karina
Member

Registered: 20th Jan 12
Location: Newark on Trent
User status: Offline
22nd Dec 12 at 18:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I've tried to wire the sub remote to the purple cable and there was no light to the sub
Ian
Site Administrator

Avatar

Registered: 28th Aug 99
Location: Liverpool
User status: Offline
22nd Dec 12 at 18:30   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Can you check the remote wire for 12v?

Also - sub feed will need to be present?
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
22nd Dec 12 at 21:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

What's the model of the headunit?

As Ian mentioned, check (multimeter set to DC, measure between the remote and ground) that the remote from the headunit (usually blue but it sounds like it's purple in your case) goes to 12v when you switch the headunit on.

Otherwise use the ignition live, easier to splice (scotch block) into the headunits loom (usually yellow but it should say in the headunits manual) rather than the Corsa's and take that to the amp's remote.

Again as mentioned, make sure the amp has a permanent fused live and check to make sure you're getting 12v's there.

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Stereo amped speakers cutting out at high level chrisy222uk Help Zone, Modification and ICE Advice 8 697
13th Aug 05 at 15:01
by chrisy222uk
 
ISO Connector Wiring Info Required Rob_Corsa Help Zone, Modification and ICE Advice 4 1061
26th Aug 05 at 12:33
by Rob_Corsa
 
Wiring Question... CRNeo Help Zone, Modification and ICE Advice 1 537
16th Oct 05 at 23:45
by Ian
 
corsa c stereo wiring Dave A Help Zone, Modification and ICE Advice 0 776
9th Oct 06 at 18:15
by Dave A
 
amp remote wire dion la Help Zone, Modification and ICE Advice 4 341
2nd Oct 12 at 17:21
by dion la
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Corsa b Stereo wiring... help. 27 database queries in 0.0130041 seconds