corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » xbox fails DNS


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author xbox fails DNS
Shane
Member

Registered: 10th Jan 04
User status: Offline
11th Aug 08 at 12:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right ive been having problems connecting the xbox to the laptop so i can go on xbox live.

ive got the old rj-45 lead

when doing a test it passes the ip address (which i manually entered)
then it get to DNS and fails,


anyone got any ideas, ive tried everything on the xbox website, and done a couple of searches and found nothing

can anyone shed any light
Voyto
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Stafford
User status: Offline
17th Aug 08 at 19:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
17th Aug 08 at 19:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Voyto
what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
why?
pow
Premium Member

Avatar

Registered: 11th Sep 06
Location: Hazlemere, Buckinghamshire
User status: Offline
17th Aug 08 at 20:10   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

You need to enter the DNS address of either the IP your router or your ISP
Toby
Premium Member

Avatar

Registered: 29th Nov 05
User status: Offline
17th Aug 08 at 20:51   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

go start progs, run then type in the box CMD, then type ipconfig when the black screen comes and hit enter it will tell you the DNS on that page and then after you have it just type exit/end and hit


[Edited on 17-08-2008 by CorsaB4ever]
Voyto
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Stafford
User status: Offline
17th Aug 08 at 20:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
why?


why what?

that address i gave is for a secure public dns server

http://www.opendns.com
FruitBooTeR
Member

Registered: 18th Jan 07
Location: Wolverhampton Drives: S15
User status: Offline
18th Aug 08 at 08:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Set it to obtain everything automaticly, much much easier
Shane
Member

Registered: 10th Jan 04
User status: Offline
18th Aug 08 at 09:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by FruitBooTeR
Set it to obtain everything automaticly, much much easier


if i do that it fails everything
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 11:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Voyto
quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
why?


why what?

that address i gave is for a secure public dns server

http://www.opendns.com
he is going through a router though.
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 11:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what router you using Shane
Voyto
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Stafford
User status: Offline
18th Aug 08 at 12:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
why?


why what?

that address i gave is for a secure public dns server

http://www.opendns.com
he is going through a router though.


will still work the same way you can manually set your dns - you dont have to use what the router suggests
ed
Member

Registered: 10th Sep 03
Location: Northampton Drives: Fiat 500/Porsche Boxster
User status: Offline
18th Aug 08 at 12:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

As Voyto says...
Paul_J
Member

Registered: 6th Jun 02
Location: London
User status: Offline
18th Aug 08 at 15:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Vista is gay.

I had XP on my laptop and it used to connect fine through connection sharing.

However, now my laptop has vista it's causing all sorts of problems on XBL.
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 15:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Paul_J
Vista is gay.

I had XP on my laptop and it used to connect fine through connection sharing.

However, now my laptop has vista it's causing all sorts of problems on XBL.
mr computer science degree, vista is not gay, you are.
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 15:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Voyto
quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Voyto
what IP address are you manually putting in?

try entering 208.67.222.222 for your dns
why?


why what?

that address i gave is for a secure public dns server

http://www.opendns.com
he is going through a router though.


will still work the same way you can manually set your dns - you dont have to use what the router suggests
but he'd need to change it router side not xbox side
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Paul_J
Vista is gay.

I had XP on my laptop and it used to connect fine through connection sharing.

However, now my laptop has vista it's causing all sorts of problems on XBL.
mr computer science degree, vista is not gay, you are.


Vista is the biggest pile of wank microsoft have ever released...

It's up there with WindowsMe...
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

That's complete rubbish though, vista is far superior in many ways.
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

and if your plugged directly into the router and not getting an IP address, make sure that the MAC address of the Xbox is entered into the filter list if you have MAC filtering turned on...
andy1868
Member

Registered: 22nd Jun 06
Location: Burscough, Lancashire
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Russ
but he'd need to change it router side not xbox side


he could change it router side, but doesn't need to.
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by andy1868
quote:
Originally posted by Russ
but he'd need to change it router side not xbox side


he could change it router side, but doesn't need to.
oh right, well there you go
Russ
Member

Registered: 14th Mar 04
Location: Armchair
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by PaulW
quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Paul_J
Vista is gay.

I had XP on my laptop and it used to connect fine through connection sharing.

However, now my laptop has vista it's causing all sorts of problems on XBL.
mr computer science degree, vista is not gay, you are.


Vista is the biggest pile of wank microsoft have ever released...

It's up there with WindowsMe...
another non user
Paul_J
Member

Registered: 6th Jun 02
Location: London
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Russ
quote:
Originally posted by Paul_J
Vista is gay.

I had XP on my laptop and it used to connect fine through connection sharing.

However, now my laptop has vista it's causing all sorts of problems on XBL.
mr computer science degree, vista is not gay, you are.


I think you'll find it is. It has its merits, but falls down for the fact everything and every screen is setup for a typical dumb user (e.g. you). Therefore everything is pretty colours, huge icons and stupid menu systems that lead you round the houses to get to what you want to change (assuming that you'd be too dumb to actually want to change anything substaintial).

At least in XP you could have the settings up for your LAN connection within like 2 clicks. With vista, it leads you through a selection of annoying screens that require you to click through one by one completely unrelated to the task you want to achieve, in order to get access to something that looks more familiar (i.e. not designed like a fisher price toy).
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Turn all that off then and stop crying about it, it's actually quite a good system when you get used to it, I had the same reservations.
Paul_J
Member

Registered: 6th Jun 02
Location: London
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

oh yeh and another thing that annoys me about vista is how it does things for you, assuming you want it done without asking or telling.

For example, I've switched off my firewall and I'm now enabling ICS...

WTF, my firewall has been switched on along with file sharing and this and that...

ok ... turn firewall off again...

turn off file sharing and - wtf it turns firewall back on!

I said I want it off

etc.

To be honest I haven't really looked at why mine isn't working yet, just expected it to work when i plugged it in like it did in XP. I'll have a butchers tommorrow, but vista just winds me up.

[Edited on 18-08-2008 by Paul_J]
Paul_J
Member

Registered: 6th Jun 02
Location: London
User status: Offline
18th Aug 08 at 18:57   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by John
Turn all that off then and stop crying about it, it's actually quite a good system when you get used to it, I had the same reservations.


Not been using vista for long (I removed it from my laptop before and put XP on) my new laptop had vista on it again and I cba to put xp back on.

I was enjoying Vista, but I just hate the way it feels like it treats you like a idiotic child.

How do you disable retarded mode in vista?

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Server 2003 help needed Melville Geek Day 15 988
19th Feb 04 at 16:53
by Fester
 
Any Network/IT Admins out there? Houckham Geek Day 10 825
19th Apr 04 at 12:57
by Trotty
 
Latest xbox 360 update FozzyGSI Geek Day 1 945
5th Jan 07 at 13:15
by loafofbrett
 
Setting up xbox live blebo Geek Day 5 436
20th Apr 08 at 16:18
by Gaz
 
Ethernet cables/xbox live Kurt Geek Day 21 687
26th Jun 08 at 07:25
by andy1868
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » xbox fails DNS 28 database queries in 0.0165620 seconds