corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Radiator Fan *Update*


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Radiator Fan *Update*
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 10:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

With the MOT pending, relised that the fan does not come on when hot (had to try as it never gets hot!)
Tried bridging the wires but this doesn't work
Tried changing the fan switch -

What else could I do?

[Edited on 21-11-2007 by lil_g04]
Stu_22
Member

Registered: 25th Mar 02
Location: Luton
User status: Offline
21st Nov 07 at 10:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Fuse?
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 11:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Number 20 I think it is? Seems ok
Fro
Member

Registered: 20th Jun 06
Location: Rainham, Essex Drives: A3 2.0TDi Sport
User status: Offline
21st Nov 07 at 11:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

could be the actual fan thats died.
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 11:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Brother said that too

Going to run wires direct from the battery to it, I'm going over to his later so he'll have a look too
Fro
Member

Registered: 20th Jun 06
Location: Rainham, Essex Drives: A3 2.0TDi Sport
User status: Offline
21st Nov 07 at 11:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 16:23   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Update!!

Fan works if you run a live + earth to it
Fan doesn't come on if left to boil
Fan doesn't come on if you bridge the fan switch wires



If you look at the engine from the front, what's the blue switch to the left of the engine, attached to the head??

[Edited on 21-11-2007 by lil_g04]
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 16:29   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Found here....

Fro
Member

Registered: 20th Jun 06
Location: Rainham, Essex Drives: A3 2.0TDi Sport
User status: Offline
21st Nov 07 at 16:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I think thats the thermostat not 100% sure though
Iain M
Member

Registered: 18th Aug 05
Location: Wigan - Drives 272bhp corsa ZLET
User status: Offline
21st Nov 07 at 16:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Isn't the thermostat in the top hose??
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 16:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Water temperature sensor??
Superlite Ltd.
Member

Registered: 9th Jan 07
User status: Offline
21st Nov 07 at 17:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Fan switch mate

Bottom left of the rad
Superlite Ltd.
Member

Registered: 9th Jan 07
User status: Offline
21st Nov 07 at 17:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by lil_g04
Update!!

Fan works if you run a live + earth to it
Fan doesn't come on if left to boil
Fan doesn't come on if you bridge the fan switch wires



If you look at the engine from the front, what's the blue switch to the left of the engine, attached to the head??

[Edited on 21-11-2007 by lil_g04]


not a switch, thats a temp sensor for the ECU
T21SVJ
Member

Registered: 14th Sep 06
Location: formby Drives: Company Cars
User status: Offline
21st Nov 07 at 17:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

fan switch. only thing it can be. i got told the new switches only kick in on 100
Dean_W
Member

Registered: 13th Dec 05
Location: Downham Market, Norfolk
User status: Offline
21st Nov 07 at 17:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by t8ssjsport
fan switch. only thing it can be. i got told the new switches only kick in on 100


102
Jake
Member

Registered: 24th Jan 05
User status: Offline
21st Nov 07 at 17:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

..which is ok. The engine wont blow up at 100oC.

definately the fan switch though, probably has a load of shite blocking it at the bottom of the rad so best to flush that out aswell.
Dean_W
Member

Registered: 13th Dec 05
Location: Downham Market, Norfolk
User status: Offline
21st Nov 07 at 18:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Many times my XE had been to 102, not a problem at all.
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 18:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Just changed the rad switch though?
and if you bridge the wires going to the fan switch it doesn't come on as it would
Fro
Member

Registered: 20th Jun 06
Location: Rainham, Essex Drives: A3 2.0TDi Sport
User status: Offline
21st Nov 07 at 18:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by lil_g04
Water temperature sensor??



Thats what i meant For the dash.
Superlite Ltd.
Member

Registered: 9th Jan 07
User status: Offline
21st Nov 07 at 18:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by fro-dizzle
quote:
Originally posted by lil_g04
Water temperature sensor??



Thats what i meant For the dash.


nope

blue one (2pin) is for the ECU

The one for the dash is just a 1 pin bronze thing
lil_g
Member

Registered: 29th Oct 06
User status: Offline
21st Nov 07 at 18:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thanks superlite!
any idea why it's not working though? could be dodgy wiring going into the fan switch? as it won't bridge etc now?
VegasPhil
Premium Member

Avatar

Registered: 16th Jan 05
Location: Fareham, Hants Drives: Octavia VRS
User status: Offline
21st Nov 07 at 19:45   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Have you let it heat up to under the red line?

My XE runs to 105c sometimes before the fan starts.

Sport kicks in just under 100c.


Corsa 2.0 16v Vegas - Sold
Dean_W
Member

Registered: 13th Dec 05
Location: Downham Market, Norfolk
User status: Offline
21st Nov 07 at 21:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by VegasPhil
My XE runs to 105c sometimes before the fan starts.

Sport kicks in just under 100c.


I bought a genuine fan switch from the dealer near me. It went to about a needles width over, then come on.
Fro
Member

Registered: 20th Jun 06
Location: Rainham, Essex Drives: A3 2.0TDi Sport
User status: Offline
22nd Nov 07 at 08:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Sport and xe both use to get to about 102 then the fan kicks in.
deano87
Member

Registered: 21st Oct 06
Location: Bedfordshire Drives: Ford Fiesta
User status: Offline
22nd Nov 07 at 08:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

My X10XE fan doesn't kick in till quite late.

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Corsa Overheating pandamoanium Help Zone, Modification and ICE Advice 35 3777
27th Jul 06 at 01:59
by psycho_sarge
 
Radiator/Coolant Problem - Fiesta Zetec-S question RichR Help Zone, Modification and ICE Advice 3 616
22nd Apr 06 at 11:12
by LiVe LeE
 
My XE Shopping list. Please check/add! VegasPhil Help Zone, Modification and ICE Advice 30 1255
19th Jan 07 at 15:33
by VegasPhil
 
Car over heating! gavin18787 Help Zone, Modification and ICE Advice 3 250
11th Mar 07 at 22:26
by gavin18787
 
veccy overheating problem, any ideas? *little update* ryzer Help Zone, Modification and ICE Advice 4 296
22nd Mar 07 at 15:03
by ryzer
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » Radiator Fan *Update* 28 database queries in 0.0305252 seconds