corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » corsa 1.2 16v stuttering.....

Combe Tickets


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author corsa 1.2 16v stuttering.....
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 20:37   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

....when i start the car and go to pull off, im 1st normally, the car seems to have no momentum (sp) when the accelerator is pressed down,
the car then stutters along a little bit and then jumps into life after stuttering for a bit.

bit vague i know, i dont really know how to explain it, but anyone who can make anything of the above and point me in any direction what so ever would be appreciated
thanks Marc


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
Wad_2002
Member

Registered: 26th Feb 06
Location: Falkirk
User status: Offline
23rd May 06 at 21:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

hhhmmmm... could be a number of things.... check the stepper motor, feul pump, injector rail.. possible may be the air intake, is it revin fine when in netural any flat spots?
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 21:34   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it revs fine, its just when i pull of there is like a delay before any sort of acceleration, even though the accelerator is pressed down


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
ricky1989
Member

Registered: 3rd Apr 06
Location: Langney, East Sussex
User status: Offline
23rd May 06 at 21:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

might sound strage, but try getting teh clutch plates looked at, see if there defected at all?
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 21:40   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

its only recently (as in the last 3 days) started doing it
bit of a bugger when i pull out into traffic and dont go anywhere for a few seconds


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
ricky1989
Member

Registered: 3rd Apr 06
Location: Langney, East Sussex
User status: Offline
23rd May 06 at 21:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

does the car jerk its self and start to shake a little? and once you get going whats the gear changes like?
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 21:50   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

gear changes are fine, everything is fine once i am going
its just pulling off that i have problems with

arrrrgh, i cant explain what i mean


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
ricky1989
Member

Registered: 3rd Apr 06
Location: Langney, East Sussex
User status: Offline
23rd May 06 at 21:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

is the engine stuttering as if its being starved of something? or is the whole car stuttering?
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 22:00   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

im no engine/car expert but it does feel as though the engine is being starved of something since there is a short period before any "action" (for want of a better word) begins


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
Joe
Member

Registered: 20th Jun 04
Location: Hesketh Bank, Lancashire
User status: Offline
23rd May 06 at 22:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Management light on or not? At a guess i'd say Mass air flow meter, you know anyone else with the same car as you so you can swap one over a try one?
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 22:12   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

nope, no one has a car like mine
and the light isnt on


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
ColinS
Member

Registered: 19th Mar 06
Location: Glasgow
User status: Offline
23rd May 06 at 22:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

My car done this (x12sz) I changed everything plugs, leads, dis pack, injector . . . . . the list goes on.

turns out it woz the spark plugs.

Apparently the engines are very sensitive, the ngk plugs I put in seemed to cure it.

Although yours is the 16v might be a good starting point to try and diagnose the fault.



[Edited on 23-05-2006 by ColinS]
ricky1989
Member

Registered: 3rd Apr 06
Location: Langney, East Sussex
User status: Offline
23rd May 06 at 22:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

try doing an oil change? n check your air box see if anythings restricting it?like colin siad also check the condition of your spark plugs!
Rus
Member

Registered: 24th Jan 05
Location: SE London, Kent
User status: Offline
23rd May 06 at 22:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

get a new air flow meter
Haimsey
Premium Member

Avatar

Registered: 8th May 05
Location: Nottingham Drives: Corsa B
User status: Offline
23rd May 06 at 22:35   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok i shall have a look tomorrow, thanks for the help people


Marcy Marc

White Sport Progress Thread
X 60RSA
Member

Registered: 20th Aug 01
Location: Lincoln
User status: Offline
23rd May 06 at 22:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I'd say air flow meter mate, could be wrong but it happens alot with these engines.

You might as well get some new plugs first.

My air flow meter packed up but the ecu light never came on. It coughed and spluttered off the lights like a kangaroo!
Planty02
Member

Registered: 5th Mar 05
Location: Burslem, Stoke-on-Trent
User status: Offline
24th May 06 at 00:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I just got my car running right again after this problem - turned out it was my spark plug leads.

A mate of mine who used to work for vaux just sprayed some water on them (with a normal squirty bottle) where the lead goes into the engine and there was a spark coming from one of them.

Could be worth a try. If there are sparks jumping across the top of the plug then the leads need changing

[Edited on 24-05-2006 by Planty02]
Marc
Member

Registered: 11th Aug 02
Location: York
User status: Offline
24th May 06 at 08:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by ricky1989
try doing an oil change?


Won't make a differance.

Change your plugs, leads and air flow meter. Maybe do them one at a time so you can eliminate each one as the problem.

If you are due an oil change then do so so. But its not connected.
dna23
Member

Registered: 1st Nov 04
Location: Northamptonshire
User status: Offline
24th May 06 at 08:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Wooohoo someone else with same shit like me

Mine's fixed now...

New DIS module
New ICV
New AFM
New lambda sensor
New Spark Plugs
New Battery
mattievRS
Member

Registered: 20th May 06
Location: Leicester
User status: Offline
24th May 06 at 15:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Haimsey
....when i start the car and go to pull off, im 1st normally, the car seems to have no momentum (sp) when the accelerator is pressed down,
the car then stutters along a little bit and then jumps into life after stuttering for a bit.

bit vague i know, i dont really know how to explain it, but anyone who can make anything of the above and point me in any direction what so ever would be appreciated
thanks Marc
mattievRS
Member

Registered: 20th May 06
Location: Leicester
User status: Offline
24th May 06 at 15:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

get the clutch looked at mate it sounds like the friction plate is worn out.This should sort it out!!

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
HorsePower atomicsheep Help Zone, Modification and ICE Advice 54 7189
2nd Jun 09 at 12:22
by Ellis
 
Corsasport RWYB day vibrio General Chat 102 5242
22nd Sep 05 at 01:43
by muppetsport
 
Dastek RR meet: Saturday 16th October vibrio Scotland 245 3252
16th Oct 04 at 14:11
by goldfish
 
NEXT meet thread..............730pm @ the Quay In Glasgow 23rd Sep Icy Scotland 71 1262
24th Sep 04 at 14:53
by mav
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » corsa 1.2 16v stuttering..... 28 database queries in 0.0200679 seconds