corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Performance probs


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Performance probs
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 15:41   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

had an ongoing problem with my car, tried changing ht leads and plugs, but and please note this is on and off, after around 3-4k the car seems hesitant to pull, and you can feel it pulling and dying on and off as you accelerate, also car smells of petrol when pulled up to a standstill, ne ideas? iv just whacked a large amount of injector and fuel system cleaner thru so il see if that does the job!

also there are no signs of head gasket gone, ie no white in the oil and no black in the water, car doesnt really cough out much smoke except when cold
Ojc
Member

Registered: 14th Nov 00
Location: Reading: Drives : Clio 197
User status: Offline
6th Dec 04 at 15:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Blocked fuel filter?
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 15:45   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i thought this
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
6th Dec 04 at 15:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeah, could be something passing thru fuel system, give it some welly

Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:27   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i have been giving it sum welly, im going to change the filter, nebody tell me roughly how to do it???
Teddy
Member

Registered: 19th Jul 04
Location: Northampton Drives: VW Bora 1.9TDi pd130
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

If you couldnt smell fuel i would have said dispac - but i would put it down to fuel filter the pumps are so so strong.
PaulW
Member

Registered: 26th Jan 03
Location: Atherton, Greater Manchester
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

steve the problems sound similiar to mine, kinda like a big flatspot yeah?? just doesnt want to do a thing...

do you have any sort of induction kit? I've traced mine to the pipercross which is fitted but I just cant be arsed changing it right now... but the fuel filter also needs cleaning...

ecotec... pah!
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:31   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no i dont have ne engine mods, mines pre ecotec
Ojc
Member

Registered: 14th Nov 00
Location: Reading: Drives : Clio 197
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Its located on the fuel tank, thats as much as I know
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

its in front of the rear wheel arch on drivers side, u need to depressurized the fuel system to replace it.
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:41   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

how u do that? u need to take out a fuse dont u?
Ojc
Member

Registered: 14th Nov 00
Location: Reading: Drives : Clio 197
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

You need to remove the engine and put it back in the wrong way round.
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:44   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i see
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by GSiSteve
how u do that? u need to take out a fuse dont u?


its a relay i think, or something like that, something in the kick panel, i gave up after that and never did it in the end
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

take out the fuel pump relay and turn it over for a while
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:46   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

can somebody help how to depressurize the fuel system and replace the filter
Ojc
Member

Registered: 14th Nov 00
Location: Reading: Drives : Clio 197
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

My indicators are not working at present, I think the relay has moved when I removed the dash.
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

think it's the pink box top left of this pic.
remove the trim panel, take out the relay, turn the car over.
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

myke is right
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:50   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by myke
think it's the pink box top left of this pic.
remove the trim panel, take out the relay, turn the car over.



i aint that strong mate
Teddy
Member

Registered: 19th Jul 04
Location: Northampton Drives: VW Bora 1.9TDi pd130
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Didnt know that mine is the same between 2.5k - 3k C16XE so if i take the relay out and try to turn it over then put it back in it should cure it?
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:53   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no we do this to depressurize it so we can change the filter, i am a more highly trained mechanic than kevin webster out of coronation street
myke
Member

Registered: 7th Feb 01
Location: High Wycombe, Buckinghamshire
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

get ollie to help.

the exhaust bit come today steve?
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:54   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

dno iv been at work, maybe, do u think il have to sign for it?
Ojc
Member

Registered: 14th Nov 00
Location: Reading: Drives : Clio 197
User status: Offline
6th Dec 04 at 16:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Kevin Webster is my hero

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Performance probs 22 database queries in 0.0121009 seconds