corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » blown something in my system...

Combe Tickets


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author blown something in my system...
M4tt
Member

Registered: 18th Apr 03
Location: Potters Bar
User status: Offline
28th Jul 03 at 19:31   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my bro was driving along and accidently turned his stereo to nearly full volume while he was going around a corner silly bugger.

but n e ways now he says that everything went dead from that point apart from his rear speakers which weren't externally amped.

I've checked all fuses and they are ok. The head unit works fine too. The amp light doesn't light up anymore so i think he has blown his RCA's as oppose to his speakers.

what do you lot think??
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
28th Jul 03 at 20:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

if the amp isnt lighting up then RCA's have nothing to do with it.

U checked the fuses built into the amp, and also the one in the cable going to the amp in the engine bay?

If those fuses are ok then it looks like a shagged amp.
cyberfox
Member

Registered: 26th Jul 03
Location: peterborough
User status: Offline
28th Jul 03 at 20:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ya what he said
c8cker
Member

Registered: 12th Feb 03
Location: WAKEFIELD
User status: Offline
28th Jul 03 at 22:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

or his remote wire from the back of his head unit might just cum loose then he wont have no power to the amp
Richie
Member

Registered: 3rd Dec 02
Location: Newport, Wales
User status: Offline
28th Jul 03 at 22:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

if he turned it up full volume then it went it seems unlikely but possible
5xi
Member

Registered: 30th Oct 02
Location: London/Leeds
User status: Offline
28th Jul 03 at 22:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote



opps ...i killed it then!!!!
M4tt
Member

Registered: 18th Apr 03
Location: Potters Bar
User status: Offline
29th Jul 03 at 00:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeah i meant AMP not RCA... sorry i was in rush
M4tt
Member

Registered: 18th Apr 03
Location: Potters Bar
User status: Offline
29th Jul 03 at 00:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yeah i thought the AMP was dead. cheers for all your help.

yeah i doubt the remote lead would have come loose cause it all went dead as he accidently turned it up.

cheers ppl

Matt
Rob
Member

Registered: 9th Jul 01
Location: hull
User status: Offline
30th Jul 03 at 10:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I did a similar thing to mine I had the ATT on me kenwood turned on then put volume up full thinking this is quite pressed the ATT off and smoking amp!

result - BLOWN!
M4tt
Member

Registered: 18th Apr 03
Location: Potters Bar
User status: Offline
31st Jul 03 at 00:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

is it possible to get it repaired, or isn't it really worth it?

it's not an amazing amp - caliber 800w 4ch, 70 RMS per channel.
Rob
Member

Registered: 9th Jul 01
Location: hull
User status: Offline
31st Jul 03 at 09:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i took mine to me local ice dealer they said by the time youve posted it back to kenwood and theyve fixed it and charged you for fixing then posted it back it would be thick end of 3 months !!! gr8 and it would be also cheape to buy a new one as u got a heavyish amp and its gotta be recorded delivery etc etc etc and all that bullshit!

rob

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
exhaust.. daveyb Help Zone, Modification and ICE Advice 0 393
24th Mar 03 at 09:33
by daveyb
 
Someone please explain this :| Richie Help Zone, Modification and ICE Advice 8 555
8th Nov 03 at 11:29
by snowy
 
Very Bad Starting + Herbie :S:S:S Tom J Help Zone, Modification and ICE Advice 16 696
10th Jan 04 at 23:13
by Shauny9
 
New Plate Slapped On The R32 Now! Show Us Your Plate? Mattss Corsa General Chat 54 1429
15th Apr 04 at 20:25
by Adam-D
 
Am I to hard on cars!!! JJ General Chat 25 1230
10th Feb 08 at 23:37
by VegasPhil
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » blown something in my system... 27 database queries in 0.0174801 seconds