corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » C20xe power cap???

Combe Tickets


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author C20xe power cap???
Devito5692
Member

Registered: 27th Sep 12
Location: Welling london
User status: Offline
5th Oct 12 at 22:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Was just wondering if a power cap would make much of a diffrence?
And if anyone had one for sale?
Thanks
Jamie-C
Member

Registered: 3rd Jun 08
Location: Ballycastle
User status: Offline
5th Oct 12 at 23:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

A difference as opposed to what?
Devito5692
Member

Registered: 27th Sep 12
Location: Welling london
User status: Offline
5th Oct 12 at 23:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Performance wise?
Jamie-C
Member

Registered: 3rd Jun 08
Location: Ballycastle
User status: Offline
6th Oct 12 at 00:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

But what are you changing from? I'm assuming you have an ecotec pipe atm? The ecotec pipe has actually been tested against a power cap on the rollers and the ecotec pipe came out on top.

Produced more power and better torque throughout the revs.

Someone should have the graphs.
tobyc20xe
Member

Registered: 28th Jun 12
Location: bradford
User status: Offline
6th Oct 12 at 07:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the power cap are there for looks more then anything mate and for the price of one it's just not worth it.
jay26
Member

Registered: 22nd Feb 08
Location: North Lincolnshire
User status: Offline
6th Oct 12 at 07:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I used a Powercap because the ecotec pipe is rubber and just splits
Nic Barnes
Member

Registered: 5th Apr 04
Location: nowhere near ginger people
User status: Offline
8th Oct 12 at 20:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Jamie-C
But what are you changing from? I'm assuming you have an ecotec pipe atm? The ecotec pipe has actually been tested against a power cap on the rollers and the ecotec pipe came out on top.

Produced more power and better torque throughout the revs.

Someone should have the graphs.


if i remember rightly the std sfi box was better than both of them
Devito5692
Member

Registered: 27th Sep 12
Location: Welling london
User status: Offline
11th Oct 12 at 22:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Lol well has anyone got a power cap for sale as I really don't want to be spending 100 on one off eBay if it not really worth it just want it for the looks really
Edges 58
Member

Registered: 30th Mar 10
Location: Nottingham
User status: Offline
12th Oct 12 at 11:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I had a power cap on my Xe corsa, then changed to a Eco tec. Found the power cap made it better at 100+ mph but up to 100 the ecotec pipe was better. Just what I felt it was like. I also know a guy who might still have one if you want me to ask? He bought my engine and took both intake pipe and power cap
Aidan-Fleming
Member

Registered: 17th May 08
Location: Westhill, Aberdeenshire
User status: Offline
12th Oct 12 at 15:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The power cap is ment to be better for Torque, but i did hear the sfi box with a good filter and drilled a little bit is ment to be better than them both
Devito5692
Member

Registered: 27th Sep 12
Location: Welling london
User status: Offline
12th Oct 12 at 15:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yea if you could ask please and yea I have heard that the sfi box is the best but don't really look good under the engine bay lol
Nic Barnes
Member

Registered: 5th Apr 04
Location: nowhere near ginger people
User status: Offline
13th Oct 12 at 02:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

When you fit the ecotec pipe, the adapter plate blocks off half the throttle body, with the power cap it doesn't.
Aidan-Fleming
Member

Registered: 17th May 08
Location: Westhill, Aberdeenshire
User status: Offline
13th Oct 12 at 03:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Nic Barnes
When you fit the ecotec pipe, the adapter plate blocks off half the throttle body, with the power cap it doesn't.


I noticed that barnes with mine when i took it off!

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
power cap wanted for my c20xe ne1 got 1 for sale ?? gsiwannabe Wanted 0 209
12th May 09 at 23:57
by gsiwannabe
 
Power cap for c20xe mattcape Wanted 2 215
28th Feb 10 at 11:53
by corsasport89
 
c20xe power cap harvey_1066 Parts Offered 2 790
11th Mar 12 at 23:11
by harvey_1066
 
C20xe power cap john_gilluley Parts Offered 1 203
12th Apr 12 at 09:58
by john_gilluley
 
C20xe engine, exhaust, irmscher power cap Ryan_G1 Parts Offered 8 423
4th Jul 12 at 21:50
by bazzaa
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » C20xe power cap??? 27 database queries in 0.0165770 seconds