corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Regional Groups & Events » Scotland » any ideas guys ???


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author any ideas guys ???
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 18:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my corsa gsi x16xe is running on 3 cylinders. i have replaced the crank shaft sensor, cam shaft sensor and an injector rail. its getting a spark, its got compression and its got fuel. any help would be appriciated. thanks in advance

Archie
Organiser: Scotland
Premium Member


Registered: 18th Dec 07
Location: South Ayrshire
User status: Offline
3rd Jul 10 at 18:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Coil pack, plug lead arcing out, duff spark plug?
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 18:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

fitted new coil pack, new leads, new spark plugs its naw arcing out, ran out of ideas
Archie
Organiser: Scotland
Premium Member


Registered: 18th Dec 07
Location: South Ayrshire
User status: Offline
3rd Jul 10 at 18:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Jerry can & matches?

Checked one of the plug gaps hasnt been shut, drop any of the plugs before fitting?
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:10   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

jerry can & matches are looking promising. plugs are fine mate. checked everything and replaced everything i can think of unless its the ecu

[Edited on 03-07-2010 by Raymond_11]
corsa_godfather
Member

Registered: 6th May 03
Location: Greenock,Scotland
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:11   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

bad earth somewhere?
wwwNOOBcom
Member

Registered: 28th Oct 09
Location: Shettleston, Glasgow City
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

injector itself
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

changed them to
wwwNOOBcom
Member

Registered: 28th Oct 09
Location: Shettleston, Glasgow City
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

So its getting fuel, compression and a spark on this one cylinder and its not running?
wwwNOOBcom
Member

Registered: 28th Oct 09
Location: Shettleston, Glasgow City
User status: Offline
3rd Jul 10 at 19:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

when your pulling the plug out is it wet with fuel once you have turned it over?
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 20:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

47 Air pump relay Low voltage

85 Injector valve 5 Low voltage

87 Air Conditioning (AC) cut off relay Low voltage

63 Inlet manifold valve 1 High voltage

71 Air Temperature Sensor (ATS) High voltage

17 Knock sensor 2 No change in voltage

64 EST Line coil cylinder 1&4 (M2.8 / XEV systems) Low voltage

92 Camshaft sensor failure (XEV systems) Faulty

19 RPM signal (crankshaft sensor) Incorrect signal

34 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve Voltage too high

22 Throttle position sensor Low voltage

THIS IS THE FAULT CODES I GOT FROM THE PAPERCLIP TEST
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
3rd Jul 10 at 20:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

So its getting fuel, compression and a spark on this one cylinder and its not running? yes

when your pulling the plug out is it wet with fuel once you have turned it over? yes

cheers

Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
4th Jul 10 at 13:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

not a bad earth either mate. any ideas guys ?? struggling here

[Edited on 04-07-2010 by Raymond_11]
DannyB
Premium Member

Avatar

Registered: 6th Feb 08
User status: Offline
4th Jul 10 at 13:30   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Raymond, RR day at Dastek in August you up for it?look at the thread stickied at the top of the forum
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
4th Jul 10 at 13:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

possibly if i get my car running properly, would be good to see what power its got left
DannyB
Premium Member

Avatar

Registered: 6th Feb 08
User status: Offline
4th Jul 10 at 13:41   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Ok mate just reply in the thread if you're interested
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
4th Jul 10 at 14:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

tried reseting the ecu still runs like shit

[Edited on 04-07-2010 by Raymond_11]
connollygt30
Member

Registered: 16th Nov 08
Location: West Lothian
User status: Offline
4th Jul 10 at 15:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I have a full x16xe sitting with ecu everything,no cams and the head is off the block but everything is there including gearbox
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
4th Jul 10 at 18:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ive got a spare engine here aswell mate but i think its an electrical fault
pippin
Member

Registered: 27th Jan 09
Location: inverness-scotland
User status: Offline
4th Jul 10 at 21:18   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

compression defo ok mate ,could be a piston ? thats how my old engine went in shite
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
4th Jul 10 at 23:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

compressions fine bud defo not a piston i think its got to be electrical
sri boy
Member

Registered: 31st Aug 09
Location: glasgow springboig
User status: Offline
4th Jul 10 at 23:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

check ure cams as could b worn or a hydrolic follower m8t
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
5th Jul 10 at 11:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

then i would have low compression on that cylinder but the compressions fine mate cheers
sri boy
Member

Registered: 31st Aug 09
Location: glasgow springboig
User status: Offline
5th Jul 10 at 11:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no necaseraly m8t as valves wouldnt open fully and u would still have gd compresion
Raymond_11
Member

Registered: 14th Apr 09
Location: Greenock, Inverclyde
User status: Offline
5th Jul 10 at 14:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

if it had worn cams or a hydraulic follower then you would have low compression becuase the parts were worn then the valves wouldnt open fully causing low compression which aint the case

[Edited on 05-07-2010 by Raymond_11]

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » Regional Groups & Events » Scotland » any ideas guys ??? 23 database queries in 0.0209191 seconds