corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Downloads disappearing as soon as they finish...


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Downloads disappearing as soon as they finish...
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
29th Mar 09 at 17:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Bit of a strange one this! Not seen it before, and a fairly thorough Google session this afternoon hasn't helped

Sisters got a Vaio laptop with Vista, Avast AV etc. Trouble is, as soon as she downloads anything (be it a simple PDF, torrent, .exe file etc) it shows it to be downloading, but as soon as it finishes downloading, it disappears!

I have tried this in IE and FF now, and checked that it's set to save into her downloads folder in her user account, but the files are nowhere to be found. I have scanned the whole PC for the files, but not found them.

Google suggested the AV software - turned this off, no different, I found something on the Mozilla site about a tweak to what FF does when it finishes a download, tried this, and again no difference.

Starting to get confused now!!

Any suggestions? Please stfu with any jokes about upgrading to XP etc - I'm more than happy with Vista on the whole!

Cheers

Rich
Cosmo
Member

Registered: 29th Mar 01
Location: Im the real one!
User status: Offline
29th Mar 09 at 17:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Change it to save them on the desktop and give it another try, that way you can be sure its not the destination thats the problem.
ssj_kakarot
Member

Registered: 29th Apr 03
Location: hartlepool
User status: Offline
29th Mar 09 at 17:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

download "freedownload manager" and let that manage the downloads, shouldnt delete them then.

i take it you have tried the obvious soloutions, chaging download locationg, different Browser to rule out those problems?

[Edited on 29-03-2009 by ssj_kakarot]
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
29th Mar 09 at 19:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by ssj_kakarot
download "freedownload manager" and let that manage the downloads, shouldnt delete them then.

i take it you have tried the obvious soloutions, chaging download locationg, different Browser to rule out those problems?

[Edited on 29-03-2009 by ssj_kakarot]


Yeh I have changed the d/l location, and she was originally only using IE, so I installed FF and it's still the same error. As I say, nothing on Google seems to throw up any defined reason as to why it's doing it.
ssj_kakarot
Member

Registered: 29th Apr 03
Location: hartlepool
User status: Offline
29th Mar 09 at 20:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

use a download manager like i said, should solve the problem i would presume seen as it would take over all downloading privelages.
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
29th Mar 09 at 20:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Firefox has an integrated download manager, might as well have added one.

System definitely virus free?
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
29th Mar 09 at 20:59   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by John
Firefox has an integrated download manager, might as well have added one.

System definitely virus free?


Yup have scanned system with Avast - in all folders before the OS booted up, wanted to install Spybot S&D to check for spyware when I found it wouldn't accept downloads - installed it via USB stick after downloading it on my PC, and it just came up with the usual AdRevolver etc.

I will try the download manager, and report back
Sam
Moderator
Premium Member


Registered: 24th Dec 99
Location: West Midlands
User status: Offline
30th Mar 09 at 07:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Maybe it's Avast that's the problem?
Andrew
Member

Registered: 5th May 04
Location: Skoda Octavia Estate, Ford Puma
User status: Offline
30th Mar 09 at 08:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Sam
Maybe it's Avast that's the problem?
MJFF88
Member

Registered: 30th Apr 08
User status: Offline
30th Mar 09 at 11:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Andrew
quote:
Originally posted by Sam
Maybe it's Avast that's the problem?



quote:
Originally posted by Rich H
Google suggested the AV software - turned this off, no different, I found something on the Mozilla site about a tweak to what FF does when it finishes a download, tried this, and again no difference.
MJFF88
Member

Registered: 30th Apr 08
User status: Offline
30th Mar 09 at 11:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Not this is it...?



Have no idea what the button does but dunno, just saw it. (Third one down)
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
30th Mar 09 at 12:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Nope as MJFF88 pointed out, I have turned Avast off and it had no effect. Not just that, it's installed with default settings, same as it is on mine and mine works perfectly. It's pretty slow to boot up too, so am wondering if there is something corrupted, or some of the awful Vaio software pre installed is causing a conflict - it's something I've not had a chance to play around with yet...
ssj_kakarot
Member

Registered: 29th Apr 03
Location: hartlepool
User status: Offline
30th Mar 09 at 12:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just fresh install of windows, problem solved.

cough ..... xp
Sam
Moderator
Premium Member


Registered: 24th Dec 99
Location: West Midlands
User status: Offline
30th Mar 09 at 14:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Uninstall Avast rather than just "turning it off" - any difference then?
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
30th Mar 09 at 19:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Sam
Uninstall Avast rather than just "turning it off" - any difference then?


Nope,just removed it so running PC with no AV software, then attempted a d/l and watched it like a hawk! Gets to end of d/l, then scans for viruses (not sure how as there is no AV software) then it just vanishes?!!!
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
30th Mar 09 at 19:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I'd give it a format.
Cosmo
Member

Registered: 29th Mar 01
Location: Im the real one!
User status: Offline
30th Mar 09 at 19:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by John
I'd give it a format.


Is that something you've heard someone who knows about computers say?
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
30th Mar 09 at 19:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Yes, caught again
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
30th Mar 09 at 19:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hmmm, I was hoping I'd not have to do that - It's only about 6 months old and under warranty etc etc
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
30th Mar 09 at 20:57   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Semi success!...

I now have downloads working in FF - I altered a setting in about:config (something like browser.download.manager.scan) to false and it works now.

Still no luck in IE (no big deal to me, but my sister prefers using it!) - I have reset it to default settings, uninstalled and replaced with IE8, and it still does the same, gets to 100% then disappears
Sam
Moderator
Premium Member


Registered: 24th Dec 99
Location: West Midlands
User status: Offline
31st Mar 09 at 10:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Could possibly be some sort of trojan horse/virus then?

One thing you could try if you haven't already is (one you have reinstalled the AV software) restart in safe mode, then do a full scan. Safe mode will only load core essential Windows drivers so hopefully no nasties will load, then when you do a virus scan you might detect something?

Also, have you downloaded and used CCleaner? ( http://www.ccleaner.com )
Rich H
Member

Registered: 26th Oct 05
Location: West Sussex Drives: E46 M3
User status: Offline
31st Mar 09 at 16:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Thanks Sam - I am going to get Avast to run a pre boot scan which if there is anything it will rectify - I'm not hugely hopeful though.

CCleaner is installed and used once a week already thanks

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Kazaa downloads disappearing Super_si Geek Day 14 634
15th May 03 at 12:25
by SetH
 
Sharp GX10 FONE PPL Chris@Speedfreex Geek Day 9 613
6th Jul 03 at 17:59
by T2NY X
 
pc settings???? Drew Geek Day 19 604
30th Oct 03 at 00:34
by drunkenfool
 
Woooooooooooooooooooooow! Twiggy General Chat 11 691
9th May 05 at 21:59
by Welsh-Cruiser
 
Disappearing Car Doors. Tiger General Chat 9 503
6th Jan 08 at 21:21
by will_ainsworth
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Downloads disappearing as soon as they finish... 28 database queries in 0.0126560 seconds