corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » schrick cams:


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author schrick cams:
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 17:19   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

anyone fitted them with standard management/ standard pullys?....

exactly how many teeth did you have to set the timing out to get the car to run??
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 17:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

please help
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 18:41   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

oh, symptoms are:
*backfireing
*flashing back up though TB
*sound like no compression on startup
*no idle at all
*misses at 4-5k rpm

sounds like timing out yeh?
Superlite Ltd.
Member

Registered: 9th Jan 07
User status: Offline
13th Feb 07 at 18:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yup, well out by the sounds of it
mattievRS
Member

Registered: 20th May 06
Location: Leicester
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Have you checked the outside crank pulley that the alternator belt comes off? Take it off and have a good look over it mate.I had these exact symptoms about 4 weeks ago and it was that causing it by "ripping" itself a new mounting hole!!

[Edited on 13-02-2007 by m17tty]
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

nope...its still intact bud.
good thinking tho

ive got a feeling its cam related....as it was fine before i fitted them
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

still not sorted?

I am starting up a 1 a minute help zone phone line
mattievRS
Member

Registered: 20th May 06
Location: Leicester
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:22   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

maybe u2u dave a about it,im sure i remember reading the inlet pulley needs to be 2 teeth more clockwise but not sure mate.
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no, dont u2u me, he was on the phone all day
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:28   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

jesus 1 a min,....i would you you hundreds.
think ill look into some verniers soon

you think 2 teeth should do the trick dave?
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no. 2 teeth out is a bad idea. check the crank sensor is in place and the bracket hasnt been damaged, strip it all down and re-time it. if its still not right give it to a decent garage to set up for you.
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yep, i re-timed it after i spoke to you earlier...still the same.
unfortunatly theres no garages in my area capable of doing it.
unless i had verniers + the correct timing discs

so tomorrow:
*im gona try advancing the EXH cam 1 tooth.
*if that doesnt work, also try retarding the INL' cam 1 tooth, hopefully this will get rid of the valve overlap
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

supposidly my map sensors picking up the fluctuations from the valve overlap...not so much the timing being out.

this'll be a bit scary altering the timing too much as i didnt have much clearance to satrt with...
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

wouldnt start playing with 1 tooth out bollocks, clerance is minimal with these cams, that could cause probs.

its unlikely to be map sensor either as valve overlap will be un-noticeable in the vaccum system.

its down to cam timing/fuelling
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

dave do you wana take a long road trip and visit me ??
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:44   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

like fvck
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote



would like like to write up a detailed run through of what i should do to fix the fuelling/timing problem??...
checks etc?

so far;
ear test...sounds like no compression.
smell test... exhaust fumes smell flammable.
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

1. check timing once more
2. check compression
3. check A/F ratio on a RR
4. bin it and buy a 106 gti
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 19:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Dave A
1. check timing once more
2. check compression
3. check A/F ratio on a RR
4. bin it and buy a 106 gti


1. check timing again (maybe adjust i feel daring)
2.check comp.
3....cant do, but maybe ill roadtest......(could do an emissions test with my new toy)
4.sell cams.
5.buy an XE...or CTR
yeh?
broster
Premium Member

Avatar

Registered: 6th Dec 02
Location: Drives: E39
User status: Offline
13th Feb 07 at 21:43   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i wouldnt move the timing on the standard pulleys at all, its a silly idea. time it up on the standard timing marks, what spec cams are they, sure they will run on standard injection system
Dave A
USER UNDER INVESTIGATION - DO NOT TRADE

Registered: 10th Dec 03
Location: County Durham
User status: Offline
13th Feb 07 at 21:58   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

they are 264's mark. should run fine on standard management and pulleys, he got them off leosct off here, he had similar bad running probs with them fitted.

maybe its the cams?
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
13th Feb 07 at 23:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i think i need to LEO....iff anyone knows him can they ask him to drop me a u2u
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
14th Feb 07 at 13:00   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i had my car running!.....it starts lovely now...still runs like shit tho

about to try some bosch cold plugs
jr
Member

Registered: 20th May 02
Location: Kent
User status: Offline
14th Feb 07 at 13:04   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mine ran on standard pullies and 264 cams fine, iirc lee timed it to standard timing marks
csweatherston
Member

Registered: 16th Jan 06
Location: Devon
User status: Offline
14th Feb 07 at 13:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

standard fueling/ management?

 
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
c20xe cams for sale (264) AK Parts Offered 13 728
5th Jan 04 at 23:55
by Adam Kindness
 
Uprated Cams for sale crazycorza Parts Offered 0 177
16th Apr 05 at 10:57
by crazycorza
 
SCHRICK Fast Road Cams Rob_Lee General Chat 22 499
10th Feb 06 at 20:57
by broster
 
Anyone got any pics of Lee Mannings/Rentons/Dav's GSI jr General Chat 94 2354
8th Oct 06 at 09:20
by broster
 
anyone on the site get cheep prices on newman or schreik cams?? csweatherston General Chat 15 289
23rd Oct 06 at 19:42
by STEvieXE
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » schrick cams: 27 database queries in 0.0147982 seconds