corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Strange problem


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Strange problem
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
28th Apr 06 at 22:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Trying to render my CAD model in 3D Studio Max, and I'm constantly getting trouble with crashing, when this little bastard pops up and the program terminates:



Any ideas what the problem could be, I'm guessing it's maxing out the RAM, but no idea how to fix it...
Robin
Premium Member

Avatar

Registered: 7th Jan 04
Location: Northants Drives: Clio 182 Cup
User status: Offline
28th Apr 06 at 22:24   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

get more RAM?
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
28th Apr 06 at 22:25   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Was thinking that, have 2 gig atm, will make enquiries tomorrow I think.
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
28th Apr 06 at 22:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

doubt its ram, as ive done stupidly huge polly'd renders and never struggled with my gig of ram. Only time ive had that is when i installed renderman, and it buggered it a bit - but a reinstall solved it.
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
28th Apr 06 at 23:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Damn.

Damn Damn Damn.

Just when you need it to all run smoothly it buggers up.
abdus
Member

Registered: 23rd Feb 06
User status: Offline
29th Apr 06 at 06:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

nah, not the ram as Dom stated, do you have enough temporary space for it to work in?
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
29th Apr 06 at 06:23   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

It just means the program was trying to read a variable that hasn't been created yet.
Bad news is it could be absolutely anything.
Ram, drivers, dll's, cpu, etc etc.
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
29th Apr 06 at 08:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my first guess would be your swap file size. set it to at least 50% of your total RAM
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
29th Apr 06 at 23:15   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Set the Page File to the maximum possible and still having trouble... is that the same as swap file?
abdus
Member

Registered: 23rd Feb 06
User status: Offline
30th Apr 06 at 08:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

anything to do with plug-ins installed? move them to another directory
Cybermonkey
Member

Registered: 22nd Sep 02
Location: Sydney, Australia
User status: Offline
30th Apr 06 at 09:02   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by CorsAsh
Set the Page File to the maximum possible and still having trouble... is that the same as swap file?


Page file is same as swap file
well having the page file set to maximum is not going to help you at all. if you have 2GB of RAM, look at making your page file 3.5 - 4GB minimum, and have the maximum set to 5GB. setting the page file to maximum is going to cause instability in hi end CAD programs like yours, since the HDD will end up being entirely Page File, and this can cause Windows to behave strangely
dave17
Member

Registered: 3rd Sep 02
Location: Greater London
User status: Offline
2nd May 06 at 18:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I think i used to have a similar message.

I remember updating my GFX card drivers
BlueCorsa
Member

Registered: 14th Jan 04
Location: Midlands Drives: MB SLK250 CDI
User status: Offline
2nd May 06 at 19:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Put the program in the allowed list for Data Execution Prevention as well.
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
2nd May 06 at 19:30   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my guess is cpu.
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
2nd May 06 at 19:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Got an AMD 64 bit 3000, seems able enough...
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
2nd May 06 at 20:05   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

if it overheats slightly it can cause errors like that, invest in some better cooling especially as it will be getting a hammering
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
3rd May 06 at 11:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Looked into it today Steve, but it's running at around 32.1 C, not exactly boiling point

Maybe if I up the Vcore a touch? That might help?
Dom
Member

Registered: 13th Sep 03
User status: Offline
3rd May 06 at 11:36   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

canne see that being the problem - i use the thing max on a 2gig amd that heats to around 55c during renders

could try updating drivers (mobo/graphics), wouldnt hurt - but i doubt its that. Just sounds like a dodgy bug - unless it worked before and doesnt now in which case it could be a conflict somewhere
John
Member

Registered: 30th Jun 03
User status: Offline
3rd May 06 at 13:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

If you think your computer isn't stable run prime95.
That will show up any cpu or memory problems very quickly.
Although not graphics ones.
Andrew
Member

Registered: 5th May 04
Location: Skoda Octavia Estate, Ford Puma
User status: Offline
3rd May 06 at 14:18   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I'll try and install the software again, then a format before spending any money on more hardware
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
3rd May 06 at 15:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Doing my head in, if i turn off some of the layers, so I'm just rendering the outer shell of the car, it's fine... if I try to render the whole car it dies.

And I've only had problems with Max, not my other programs.
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
3rd May 06 at 15:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Just done a full uninstall and reinstall, no joy.
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
3rd May 06 at 15:07   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

could be just a bug in the software, is there any updates or patches? could be just a memory leak in there coding

[Edited on 03-05-2006 by Steve]
CorsAsh
Member

Registered: 19th Apr 02
Location: Munich
User status: Offline
3rd May 06 at 15:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I've tried two different versions, one earlier and one later and it's been the same.
Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
3rd May 06 at 15:13   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

maybe it uses an instruction set that AMD doesnt support, have u got a pentium based pc to try on?

this is why i was always wary using amd chips

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
strange suspension problem, sitting too high sfxer Help Zone, Modification and ICE Advice 3 354
13th Apr 03 at 13:33
by sfxer
 
strange engine noise Ryan L Help Zone, Modification and ICE Advice 1 409
14th Jun 03 at 21:46
by JJ
 
Major electrical problem? --DAN-- Help Zone, Modification and ICE Advice 4 793
30th Jul 03 at 13:52
by Powell
 
Strange sound Mistamist Help Zone, Modification and ICE Advice 2 489
8th Nov 04 at 23:20
by mistdotcom
 
Very Strange problem with Speakers/CD Player - Please help ! KPGrimmy Help Zone, Modification and ICE Advice 3 304
24th May 05 at 13:47
by KPGrimmy
 

Corsa Sport » Message Board » Off Day » Geek Day » Strange problem 28 database queries in 0.0171909 seconds