corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » vss where is it? HELP >> now with pics, update


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author vss where is it? HELP >> now with pics, update
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 18:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

vehicle speed sensor

where is the bastard
my car decided to throw a engine management light up for a wee while this morning so i read the code and it comes up with vehicle speed sensor

where is it and how much does one cost

[Edited on 24-05-2004 by Adam-D]

[Edited on 28-05-2004 by Adam-D]

[Edited on 04-06-2004 by Adam-D]
BabyBlade
Member

Registered: 5th Feb 03
Location: Hereford Rides: Ninja 600
User status: Offline
24th May 04 at 18:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yours is an older corsa with the mechanical speedo right?

maybe a bit of wirings loose from when you did your conversion doode?
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 18:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

aye mech speedo

but where is it? i need to check

haynes manual is shite for car electrics
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 19:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quick i need to know

i cant sell her with the engine light on it wouldnt be fair to the buyer
bri
Member

Registered: 17th Nov 01
User status: Offline
24th May 04 at 20:38   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

The speed sensor is in the back of the speedo. if your speedo is not working it will bring on this fault code
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my speedo is cable driven and the speedo works
suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

vehicle speed sensor is integral with the speedo... check the red/blue wire thats there, following it where poss, if not new clocks mate
bri
Member

Registered: 17th Nov 01
User status: Offline
24th May 04 at 20:42   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you need to check the sensor in the back of the speedo
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:45   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

my engine is out of a gsi
my dials are out of a sri
could this be why?
do i need gsi dials??
suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well gsi's use leccy speedos dont they? might be the problem yeah
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

no the gearbox is matched the engine f15 and is cable driven
i bash me dials se if it stops it

hmm ill take em out and check em over
suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

red and blu wire... only diff yeah but i converted my sri to digidash, just unscrewed cable and screwed on transducer, gearbox type means nowt here!... except on cars where the abs speed sensor thingy is used
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i dont have abs so thats ok
red an blu wire ill have a look tomrow after work
suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
24th May 04 at 20:56   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

shud be that one... let me know if it aint
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
25th May 04 at 15:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right ive ordered the crank angle sensor so ill fit that tomorow
and i think ill source a set of gsi dials cos itll most likel;y be that the gsi ecu dont like sri dials
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
28th May 04 at 18:14   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right changed the cas sensor stil doing it
so ill pull my dials out now
the blue red wire is this in the multiplug?
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
28th May 04 at 18:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right heres some pics









dunno if these help but there is a red/blue wire so thats a start
so i could just be the dials.
so i need gsi dials

[Edited on 28-05-2004 by Adam-D]
suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
28th May 04 at 19:16   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

well speed sensor is bit directly above where speedo cable goes in
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
28th May 04 at 19:30   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

can you buy just the sensor?
cos ill get that and fit it
and thats me sorted

suzi-sue
Member

Registered: 1st Mar 04
Location: west yorkshire
User status: Offline
28th May 04 at 19:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

regrettably not
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
28th May 04 at 19:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

arse
ill keep a look out for some gsi dials
i kinda need them by sunday coz somone may be buying her
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
29th May 04 at 06:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right if the speedo works, could it still be the cable? not connected fully?

its a fiddly bugger on the gearbox thou
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
29th May 04 at 15:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

right tightened it all up and.....

its still stuffed

anyone got any cable speedo dials rev meter/non revmeter just to put the fecking light out
and-m
Member

Registered: 5th May 02
Location: Liverpool. Drives. Skud vRS.
User status: Offline
29th May 04 at 15:54   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ill have those sri clocks if theyre a mech speedo and all the guages work..
Adam-D
Member

Registered: 11th May 02
Location: Cheshire
User status: Offline
29th May 04 at 16:12   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

you want my clocks?
ok just as soon as i have new ones you can have them
adam.

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

  Related Threads Author Forum Replies Views Last Post
Install problem with CM4 jr Geek Day 10 1156
11th Apr 03 at 12:30
by jr
 
What do you think of my car? (Pics update) Chiantor62 Help Zone, Modification and ICE Advice 25 1450
13th Jul 03 at 18:24
by SQUARE
 
Car back from bodyshop wee_kev Help Zone, Modification and ICE Advice 23 916
29th Oct 03 at 12:34
by wee_kev
 
SW Crew please update Jason Iles South West 2 621
27th Apr 04 at 22:48
by Predator SXi
 
grrr i hate worms DanielJ Geek Day 30 1507
5th May 04 at 20:46
by Skinner
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » vss where is it? HELP >> now with pics, update 27 database queries in 0.0115330 seconds