corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Turbo Owners please help.


New Topic

New Poll
  Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Turbo Owners please help.
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
   8th Nov 03 at 23:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Hi Guys, need some help and advice.

After we had our A3 1.8 turbo chipped, we had it rolling roaded at a little over 200 bhp. After a while, we changed Dv's and had it rolling roaded again after the service, again, at a little over 200 bhp. Anyway, 2 months later we had it on a rolling road as it felt a bit sluggish and as we were off to santa pod, thought it best to check it out first. It came out at 187 bhp and the bloke put it down to the high temperatures. It was boosting to 15psi and dropping to 11 psi. Well, now, we have noticed even less power and on our boost guage we are peaking at 9 psi and dropping away. Could you guys give me any reasons as to why it would do this?

I know it isnt the DV, cant see or hear any boost leaks. Only thing i can think of is actuator, MAF sensor, or the turbo is giving up. What do you guys think?
DAYZEE
Member

Registered: 13th Nov 00
Location: Stevenage, MR2 Turbo, 328i Coupe, CBR600F
User status: Offline
8th Nov 03 at 23:49   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Actuator spring may be getting weak, opening the wastegate too early.
Thats what I'd go for first.
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
9th Nov 03 at 00:07   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

ok mate, is it easy to test or will it be a case of change it and find out if that was the problem? Also, are they expensive?
A1EX
Member

Registered: 29th Mar 00
Location: Turku, Finland
User status: Offline
9th Nov 03 at 01:01   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

just out of interest what dv are you using?
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
9th Nov 03 at 01:05   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by DAYZEE
Actuator spring may be getting weak, opening the wastegate too early.
Thats what I'd go for first.


dont know much about turbos even thou i got one - but this was my thought - heard about people who boost to ??psi then drops off, and its been cause of wot Dayzee says
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
9th Nov 03 at 01:24   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

using bailey dump valve, should be boosting to 15/16 psi and its not getting anywhere near, its hitting a peak of 9, sometimes 10. My first thought was the actuator, but i really dont know I thought a dodgy actuator would just make the boost tail off as drew said, not stop it from hitting its peak boost
vibrio
Banned

Registered: 28th Feb 01
Location: POAH
User status: Offline
9th Nov 03 at 09:46   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

I suspect a doggy MAF. when you accelerate in high gear does it feel funny. not smooth. I very much doubt it's the actuator.
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
9th Nov 03 at 10:13   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Vibrio, it just feels slower to be honest, doesnt seem to feel rough. An MAF fault should show up in the ECU fault codes wont it, might call the AA out and get them to plug their computer in to check.
vibrio
Banned

Registered: 28th Feb 01
Location: POAH
User status: Offline
9th Nov 03 at 10:21   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it might not show up on the dash
J da Silva
Member

Registered: 10th Apr 03
Location: The FACTory
User status: Offline
9th Nov 03 at 10:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

and your sure there's no lagging?
John_C
Member

Registered: 5th Mar 03
Location: South east, Bromley
User status: Offline
9th Nov 03 at 12:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

a car gettin pissed

alright stu, can't help u but thought i'd say hello

 
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Turbo Owners please help. 22 database queries in 0.0141859 seconds