corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Changed diesel filter now car won't start? » Post Reply

Combe Tickets

Post Reply
Who Can Post? All users can post new topics and all users can reply.
Icon:
Formatting Mode:
Normal
Advanced
Help

Insert Bold text Insert Italicized text Insert Underlined text Insert Centered text Insert a Hyperlink Insert Email Hyperlink Insert an Image Insert Code Formatted text Insert Quoted text
Message:
HTML is Off
Smilies are On
BB Code is On
[img] Code is On
Post Options: Disable smileys?
Turn BBCode off?
Receive email notification of new replies?

mattievRS

posted on 2nd Sep 12 at 12:53

if it still doesnt start then tow it down the road with ignition on and in 2nd gear and itll start after 100 yards


Mertin

posted on 1st Sep 12 at 19:16

quote:
Originally posted by Jamie-C
I spent ages filling up the filter, trying to bleed it via the injectors and bleed screws and didn't get any fuel at all. Must have spent at least 2 hours trying to do it that way.

In the end my mate suggested we tow it up the road in 3rd gear, so tried that sorted it for me.

Bloody nightmare, I thought changing a fuel filter was a 10 minute job :lol:


It is but you just have to remember and fill the fuel filter with diesel first, or if it has a priming pump do this and leave one of the pipes off until you get diesel coming out the top of the filter and then try for a start.
Or if its a newer car that primes when you turn on the ignition then do this a few times


lozarus

posted on 1st Sep 12 at 19:14

Fuse box in NSF engine bay bottom corner in the right silver relay bridge top n bottom contacts out n it primes filter


Jamie-C

posted on 1st Sep 12 at 18:58

I spent ages filling up the filter, trying to bleed it via the injectors and bleed screws and didn't get any fuel at all. Must have spent at least 2 hours trying to do it that way.

In the end my mate suggested we tow it up the road in 3rd gear, so tried that sorted it for me.

Bloody nightmare, I thought changing a fuel filter was a 10 minute job :lol:


shaunmods

posted on 1st Sep 12 at 18:55

My combo did exactly the same when I changed mine Jamie. I brimmed the filter then filled the out pipe that comes off the filter with filtered diesel. Then a shit load of easy start and I finally got it going after having to jump it because it flattened the battery :facepalm:


Bonney

posted on 1st Sep 12 at 17:07

Just an airlock in the fuel system, just needs turning over until the filter fills up then crack off the injector furthest away from the filter and bleed it, just don't forget to tighten it up.


carl roper

posted on 1st Sep 12 at 16:22

Have you replaced the copper washers on the feed union? if you have left one washer off it wont run as it sucks air instead of Diesel i had this on my old one.


shane_o

posted on 1st Sep 12 at 15:31

like broster said, spray brake cleaner or better like easy start in the intake pipe, vauxhall derv's are a pita for this


broster

posted on 1st Sep 12 at 15:30

See my reply!


Jamie-C

posted on 1st Sep 12 at 15:28

No self primer on it, checked all the seals over, I guess I'll just have to keep filling the filter then and hopefully that will work.

Rich upping the boost and fueling won't have caused it. Worked fine until I changed fuel filter then it died.


broster

posted on 1st Sep 12 at 15:26

Spray brake cleaner into the intake to get it running, you will have created an air lock in the fuel system now.


andys sxi

posted on 1st Sep 12 at 15:25

maybe the injector might have some dirt in there when you took the old filter out?

when i changed the diesel filter on the audi i bought i got told to turn the key on and off a few times before i started it, i did that and it started fine but that was an 06 reg so might be different on your car. it did run rough untill more fuel got in and it was fine after that


ShEp

posted on 1st Sep 12 at 15:22

Is there a primer on it? like a small rubber pump in the engine bay?

If not, keep filling the filter up with diesel, make sure you have all the rubber seals in the correct place, and wind it over with the throttle to the floor.

It will eventually start


Sean

posted on 1st Sep 12 at 15:21

Does it have a self primer?


Rich H

posted on 1st Sep 12 at 15:21

If you upped the fuelling & boost previously, may I suggest it could have something to do with that?!


Jamie-C

posted on 1st Sep 12 at 15:20

Tried that. Put the old filter back on too to see if maybe there was a fault with the new one but still no joy.


John

posted on 1st Sep 12 at 15:18

The fuel filter will be empty.

Pour diesel straight into the filter.


Jamie-C

posted on 1st Sep 12 at 15:17

Just changed the diesel filter on the Astra and now the bastarding thing won't start :boggle: It did start at 1st but as soon as I rev'd it, it would die. Now it won't start at all. Took the line of injector 1 and no fuel squirted out.

Whats happened :boggle:, theres no fuel leaks, checked for any wires that I maybe knocked off but theres nothing :facepalm: