corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » General Chat » when ya think things couldnt get any worse....**turbo help needed*


New Topic

New Poll
  <<  1    2  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author when ya think things couldnt get any worse....**turbo help needed*
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:27   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

cant find no hoses off - and no split pipes, and no smoke either
Nismo
Member

Registered: 12th Sep 02
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:32   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

No smoke is kind of good , no split pipes etc.. isnt
vibrio
Banned

Registered: 28th Feb 01
Location: POAH
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:33   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

maybe you're leaking all your boost. cheak all hoses
craigpcg
Member

Registered: 17th Mar 01
Location: West Lothian
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

this happened to me and 1 of the hoses was leakin air
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

what about the recirc valve, if that was stuck open then wouldnt it leak all the boost?
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:35   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

could ya just feel the air coming out - cause i cant find any leaks at all
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:39   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Drew, check this site out, different car but same problem and a few things to look at

http://forums.nasioc.com/forums/showthread/t-397389.html



or this from a volvo site.....

Before you get too terribly worried, Have someone check your turbocharger wastegate linkage for being bound up. If it stuck in the open position you won't have much boostand there won't be any other symptoms, i.e. black smoke , blue smoke, loud whine, or poor driveability.
Usually it can be freed up by spraying WD-40 on the arm pivot and working it back and forth with it disconnected.




[Edited on 05-09-2003 by corsaCsxi]
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it sounded like a high pitch whistle (like a hydrolic sound



cheers mate i'll have a read

no oil in chargecooler thou thank god
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:47   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

this is better for you


http://www.alltrac.net/troubleshooting.html
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:50   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

that 1 only says low boost - not loss of boost totally, but cheers for trying
StuartVRS
Member

Registered: 9th Feb 03
Location: Bromley Common, Greater London
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

"If you are noticing little to no boost, you may have a wastegate actuator problem. "
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 18:53   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

lets hope so hope ya can buy them seperatly - knowing toyota, they only come with a new turbo -
Drew
Banned

Registered: 24th Nov 01
Location: County Durham
User status: Offline
5th Sep 03 at 19:20   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

mate just had a quick look, there is no side movement of shaft, but it does move backwards and forwards slightly, which he says shouldnt do

but also says that it should still be boosting slightly

im still hoping on actuator, but cant get to that without taking a cover off and thats a fucker to get off - grrrrr

he said, it sounds just as thou there is a split pipe somewhere - but there isnt
Ry_B
Banned

Registered: 1st Dec 05
Location: Solihull, W Mids Drives: 45BHP beast!
User status: Offline
27th May 06 at 09:06   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by mav
bummer m8


Good point, an uprated turbo won't be much more I don't think
Jambo
Member

Registered: 8th Sep 01
Location: Maidenhead, Drives: VXR Arctic
User status: Offline
27th May 06 at 09:18   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

RCB tis post is 3 years old
Dan B
Member

Registered: 25th Feb 01
User status: Offline
27th May 06 at 09:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

quote:
Originally posted by Jambo
RCB tis post is 3 years old

I'd hope he's repaired/replaced the turbo, after all this time!

[Edited on 27-05-2006 by Dan B]
JadeM
Premium Member

Avatar

Registered: 9th Feb 06
User status: Offline
27th May 06 at 10:18   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

iirc drew fitted his hair drier in place of the turbo as he had no use for it anyway...

  <<  1    2  >>
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » General Chat » when ya think things couldnt get any worse....**turbo help needed* 22 database queries in 0.0117698 seconds