corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Water System Problem *99% solved*


New Topic

New Poll
  <<  1    2    3    4    5  >> Subscribe | Add to Favourites

You are not logged in and may not post or reply to messages. Please log in or create a new account or mail us about fixing an existing one - register@corsasport.co.uk

There are also many more features available when you are logged in such as private messages, buddy list, location services, post search and more.


Author Water System Problem *99% solved*
alan-g-w
Member

Registered: 9th Nov 07
Location: Glasgow
User status: Offline
26th Sep 10 at 16:26   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Mind and take twice as much water as you think you'll need
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 16:34   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

see you in what.. 6 hours warren ? lol
Warren G
Member

Registered: 14th May 06
Location: Kent
User status: Offline
26th Sep 10 at 16:37   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

can you pick me up? got a bit of a cold

i had to stop myself being silly in a vx220 turbo, clutch kicking it, back end just steps out and the steering is so pin point. im not sure i can be trusted

also locked up a vxr220 in the winter, stupid a048 tyres have NO grip when freezing!
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 16:38   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

but they are babies compared to mine..
Warren G
Member

Registered: 14th May 06
Location: Kent
User status: Offline
26th Sep 10 at 16:52   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

il need a runway then to test it, pref with no planes
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 17:08   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote



ill be bringing to to CC when its all done
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 20:18   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

problem not resolved the new cap didnt sort my leak out... so it must be a leak in the pipes somewhere.. ive left it on dry land, level and will check under the car in the morning.. as long as it doesnt rain.

im just gunna have to top it up everyother day until i get a new radiator. not perfect but i dont have much of a choice.

Cole
Member

Registered: 11th Nov 02
Location: eastbourne Drives:zafira sold now a qashqai
User status: Offline
26th Sep 10 at 20:48   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

these doint have the sme problem as the z20let header tanks do they where the pipe at the back cracks
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 21:05   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

not that i know of, im just going to keep topping it up for now..

hopefully by november i can get the new radiator.
SportBoy
Member

Registered: 5th Oct 01
Location: Retford, Nottinghamshire
User status: Offline
26th Sep 10 at 21:17   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

cant see it loosing that much water from the rad without noticeing it .. sound more like its pushing it out the rad from overpressurising , ie headgasket blow on a waterjacket.
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
26th Sep 10 at 22:33   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it doesnt loose 4l a day, it looses maybe a litre over 5-6 miles.

SportBoy
Member

Registered: 5th Oct 01
Location: Retford, Nottinghamshire
User status: Offline
26th Sep 10 at 22:34   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

thats still alot.
sand-eel
Member

Registered: 15th Mar 07
Location: carluke/braidwood--IRNBRULAND
User status: Offline
26th Sep 10 at 22:40   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Won't be head gasket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SportBoy
Member

Registered: 5th Oct 01
Location: Retford, Nottinghamshire
User status: Offline
26th Sep 10 at 22:43   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

lol
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
27th Sep 10 at 08:40   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i refuse to believe its head gasket lol.. just because i havent exhausted other things yet.

im going to whip the undertrays off and see if i can see anything there, then ill check the tophose isnt split again.. then if they are all ok and still no signs... ill have a look at headgasket..

im getting a new head gasket fitted in oct when it goes in for the engine rebuild anyway.,
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
27th Sep 10 at 08:51   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

is the jubilee clip all bent up?

Steve
Premium Member

Avatar

Registered: 30th Mar 02
Location: Worcestershire Drives: Defender
User status: Offline
27th Sep 10 at 08:58   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

headgasket imo especially as youve fitted that supercharger
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
27th Sep 10 at 09:50   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

yea it needs replacing, but i cant say ive noticed any water, its alot harder to identify a leak on this car as it has the rad in the front, tank at the back, undertrays underneath so its an all flat floor. there may be an obvious drip but with all these bits hiding the pipes its not that easy to tell.

3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
27th Sep 10 at 09:55   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

bummer
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
27th Sep 10 at 12:07   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

i know
sand-eel
Member

Registered: 15th Mar 07
Location: carluke/braidwood--IRNBRULAND
User status: Offline
27th Sep 10 at 12:08   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

If there are that amount of litres of water going into the combustion chamber, the car would run like utter shit and shit loads of steam would be coming out the exhaust, but this isn't the case!
sand-eel
Member

Registered: 15th Mar 07
Location: carluke/braidwood--IRNBRULAND
User status: Offline
27th Sep 10 at 12:09   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

Unless some how the HG was blowing into the oil and the sump was filling up with water, but you would defo notice that.
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
27th Sep 10 at 12:56   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

the car runs perfectly.. no smoke/steam at all. i think the radiator is leaking.
3CorsaMeal
Member

Registered: 11th Apr 02
User status: Offline
27th Sep 10 at 12:57   View User's Profile U2U Member Reply With Quote

when my rad was leaking it was only slight and took a while to spot, it was only after giving the car a heavy blast it would steam out of the bonnet.

before the coolant was sealing the small leaks and making them unnoticable
chris_uk
Premium Member

Avatar

Registered: 8th Jul 03
User status: Offline
27th Sep 10 at 13:43   View Garage View User's Profile U2U Member Reply With Quote

it only seems to go down when i drive it, if i just leave it ticking over it doesnt move, well not noticably even after 20 mins.

radiators are 300 so im going to pop some rad weld in and see if the leak stops.

  <<  1    2    3    4    5  >>
New Topic

New Poll

Corsa Sport » Message Board » General Chat » Water System Problem *99% solved* 22 database queries in 0.0210421 seconds