corsasport.co.uk
 

Corsa Sport » Message Board » Help Zone, Modification and ICE Advice » electric/cable speedo » Post Reply

Combe Tickets

Post Reply
Who Can Post? All users can post new topics and all users can reply.
Icon:
Formatting Mode:
Normal
Advanced
Help

Insert Bold text Insert Italicized text Insert Underlined text Insert Centered text Insert a Hyperlink Insert Email Hyperlink Insert an Image Insert Code Formatted text Insert Quoted text
Message:
HTML is Off
Smilies are On
BB Code is On
[img] Code is On
Post Options: Disable smileys?
Turn BBCode off?
Receive email notification of new replies?

IvIarkgraham

posted on 3rd Jun 08 at 09:03

light on the switch but i think thats blown


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 21:14

quote:
Originally posted by IvIarkgraham
speedo is sorted he knocked the plug off the gear box


Thought as much :thumbs:

Aircon not coming on, surely thats a fuse? Does it have a light to say its on?

Not sure of the aircon setup on a Corsa, not got enough spec lol


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 17:05

speedo is sorted he knocked the plug off the gear box


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 15:30

car is still in the garage at the moment anyway

aircon just wont come on


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 15:18

Whats up with the aircon lol?


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 15:18

You can check the connection yourself, its pretty easy...

If you look in the engine bay from the top you will see a plug going into the top of the gearbox...it will have a wire coming off it....trace that and check the other end is plugged into something!

The plug looks something like this:


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 15:12

fuses checked none are blown mechanic says once he has a ramp free he will check the connection.

confused about the aircon though


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 14:49

Are you certain your old gearbox was used?

I can't see why the electrix speedo should stop working if only the bottom end/block were swapped over.

The only thing I can think is that the speedo plug was missed and wasnt plugged back into the loom....or it was damaged in the process.

I would trace the speedo sensor wiring from the gearbox back to its plug and make sure its connected properly.

Check your fuses also....could have popped one at some point.


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 14:43

no dont thin the loom was changed


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 14:42

Did you change looms?

I take it the old ECU is still in place for the immob to work etc..


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 14:40

i had a w reg x14xe i now have a p reg x14xe


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 14:36

OK,

What engine did you have and what have you got now?


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 14:32

i dont have abs


JoeyB

posted on 2nd Jun 08 at 14:32

Is your ABS working?


joes_1.4_16v_sport

posted on 2nd Jun 08 at 14:27

Same ^^^


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 13:46

it is my original gear box


lil_g

posted on 2nd Jun 08 at 13:37

Couldn't you use your original gearbox?


joes_1.4_16v_sport

posted on 2nd Jun 08 at 13:36

quote:
Originally posted by IvIarkgraham
did the rev counter work?

that works for me just not the speedo


Got this issue with mine... :rolleyes:


:(


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 11:14

thanks


carnuts

posted on 2nd Jun 08 at 11:05

yes mate revs arent anything to do with the speedo


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 11:03

did the rev counter work?

that works for me just not the speedo


carnuts

posted on 2nd Jun 08 at 10:52

my corsa had electric clocks and i had an f20 on my xe which was cable i just got the right sensor for the gearbox and put it in then wired it to the speedo sensor wires i had already job done

[Edited on 02-06-2008 by carnuts]


IvIarkgraham

posted on 2nd Jun 08 at 10:32

is there a difference in the engines that have cable speedo's compared to electric speedos?

ie should the speedo work if i put an engine that was originally cable speedo into a car that is electric speedo? :o